De har fått mange gode venner blant gjestene gjennom 26 år som drivere ved Visa camping i Vistdal. Nå ønsker Sidsel og Jan Rindli å gi seg med campingdrifta.

Campingplassen i Vistdal kan verken by på åpen resepsjon eller kiosksalg. Her møtes gjestene av en stor plakat som forteller det de trenger å vite før de slår seg til ro for kvelden. Innkrevingen av kronene det koster å leie ei hytte, parkere bobilen, campingvogna eller slå opp et telt, innkreves på kveldstid.

– Sjølbetjeningen har fungert utmerket. Jeg tror knapt det er noen som har stukket av uten å betale for seg, sier Jan Rindli.

– Elva utgangspunktet

Det var i 1990 han og kona bestemte seg for å etablere Visa camping. Det var en del tilskudd å få for gardbrukere til den slags etableringer på den tida. Campingplassen fikk navn etter elva som renner gjennom bygda. Med campingen på plass fikk de mange fiskerne som bruker flere sommeruker til å prøve fiskelykken i elva, et sted å bo. Campingplassen har stort sanitæranlegg og tre rommelige hytter for utleie som har vært leid ut både til fiskere og gjennomgangsturister.

– Elva var på et vis utgangspunktet for campingplassen. Det var godt fiske i elva i starten etter at vi bygde, men det gikk ikke mange åra før det ble mye dårligere. Vi har blant annet slitt med svært mye oppdrettsfisk i elva. De siste åra har fisket tatt seg opp igjen. I år mener jeg det ble tatt rundt 150 laks med ei snittvekt på vel fire kilo. Det har gått jevnt med laks opp elva. Oppdrettslaksen er borte. I fjor var det så godt som bare villaks som ble tatt. Det er godt tilrettelagt for fiskerne med opparbeidet sti og gapahuker langs Visa. sier Rindli.

Det er naturlig nok med blanda følelser han og kona har bestemt seg for å gi seg som drivere campingplassen. I tillegg til daglig tilsyn i sommerhalvåret har de vært gardbrukere med ansvar for fjøsstellet i førti år.

– Sidsel har vasket sanitæranlegget hver dag gjennom hele sesongen. Ansvaret for garden har ungfolket overtatt. Vi har flyttet på kåret. Jeg og kona har knapt kunne feriere sammen. Nå ser vi fram til å få bruke tida vår på andre ting.

– Er muligheter

Jan Rindli håper det finnes noen som kan overta drifta. Han innrømmer at det ikke er noe å bli rik av, men han kan i alle fall konstatere at de er kommet ut i pluss hvert eneste år.

– Det er et potensial her. Det er ikke å stikke under en stol at det er turister som har kjørt igjen når de ser at vi verken kan by på kioskvarer eller har tv-stue. Vi merker at kravene til slike ting er sterkere i dag enn da vi startet. Med litt nytenking er det absolutt mulig å øke belegget.

– Campingplassen har vært viktig for bygda?

– Ja, kanskje først og fremst ved at det har bodd fiskere her som har handlet maten sin på butikken. Vi håper derfor det kan være noen som kan tenke seg å drive videre på leiebasis. Nå vi nå gir oss tar vi med oss mange gode minner fra åra som eiere og verter ved Visa camping, sier Jan Rindli.