Nytt av året er treer fotball for seksåringene. På en bane 10 ganger 15 meter med vant spilles det fotball med tre på hvert lag. Bakgrunne for så små baner er å få mer ballberøring for alle.

– På treer banen blir det nok hektisk aktivitet, sier cupansvarlig Kenneth Bergstad i Søya IL.

72 lag er noen lag flere enn i fjor. Med andre ord står det bra til med rekrutteringa av unge fotballspillere, Søyacupen samler spillere fra seks til 12 år.

– Flere lag i år enn før, sier Bergstad.

Mange lag kommer fra andre siden av fjorden for Kvanne. Spillere kommer fra Sunndal, Ålvundeid, Ålvundfjord og Tingvoll. Derfor er ferja på strekninga Kvanne-Rykkjem klar til å frakte flere passasjerer enn normalt på sine avganger. På Kvanne-sida står buss og venter for å ta med seg spillerne til banen.

– Ferja er forberedt og bussen er klar, sier Bergstad.

Det yrer av liv på Kvanne stadion under Søyacupen. Unger som sparker ball både på og utenfor banen. Noen springer og leiker, andre står og ser på de andre lagene og alle er de innom kiosken en gang eller tre i løpet av dagen. For å klare å ta unna trafikken trengs det en stor stab av frivillige. De legger ned mange timer i forberedelser og gjennomføring. Siste uka før avspark er det spesielt hektisk. I tillegg er det avholdt dommerkurs. Dommere trengs for å lose kampene trygt i havn.

– Kan ikke få berømmet det frivillige mannskapet nok. De gjør en fantastisk jobb, sier Bergstad.

Søya Cup bruker å være velsignet med godt vær. Alle venter at det vil bli slik i år også. Men arrangøren overlater ingenting til tilfeldighetene og har sikret seg med et telt det går å søke ly i om regnværet skulle være ute.

– Vil takke sponsorene våre som stiller opp år etter år. Det gjør godt, sier Bergstad.