Hver høst har Kay Edvin Nessæther i Bøfjorden som mål å arrangere en konsert med en etablert artist på grendehuset i Bøfjorden. De to siste åra har først Steffen Jakobsen –, og i fjor Vidar Johnsen, holdt konsert der.

– Denne gangen er det Frode Alnæs som skal servere musikalske godbiter. Og med en solid dose humor innimellom blir nok dette en uforglemmelig aften og en stor opplevelse, tror Nessæther.

Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister og mest suksessfulle låtskrivere og artister. Han er også en sanger med særpreg, som i mer enn 30 år har gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør.

Forførende artister

Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har Alnæs spilt det meste med de fleste, og er kjent fra en lang rekke ulike settinger. Kanskje aller mest for sin rolle som gitarvirtuos og «sjef» i bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser; Dance With A Stranger, der han er opphavsmann til samtlige av låtene.

Alnæs tar også med seg en av Norges beste bassister, Per Mathisen, samt Morten Huuse på keyboards, som alle har spilt sammen i Dance With A Stranger.

– Sammen forfører de med sin musikalitet og spilleglede, og publikum vil få oppleve et variert repertoar fra hele Frodes karriere – alt fra vakre instrumentalballader til gamle og nye hits. Og med Alnæs som frontfigur blir det alltid mye fantastisk gitarspill og mye godt humør, fastslår Kay Edvin.

– Bøfjorden er ei kulturbygd

Hvert år starter Nessæther prosessen med å finne en passende artist tidlig på året, og så langt føler han at han har funnet gode artister som passer formatet på scena i grendehuset.

– Jeg liker planleggingen veldig godt og det er alltid moro å ha direkte kontakt med artistene sjøl. Det gjør at vi sammen kan skape en god konsertopplevelse for publikum, sier han.

Han mener også det er viktig å kunne gi artistene en god opplevelse når de kommer til Bøfjorden – at de føler seg velkomne. Derfor synes han det var ekstra artig å høre at Vidar Johansen hadde sagt til Alnæs at Bøfjorden så absolutt var å anbefale.

I Bøfjorden er det stor aktivitet året rundt, og denne årlige konserten kompletterer en liste med mange kulturelle godbiter. Nessæther nevner i fleng;

– Vi må nevne Bøfjorden sjøbruksmuseum som gjennom sommeren kan by på et rikholdig program med mange fine tema. Vi har hatt «Allsang på Nordstrand» med nesten 200 tilskuere, og vi får servert en ny flott forestilling med Kaptein Sabeltann i Bøkleppnausta dagen etter konserten. I tillegg har vi dyktige barn i «Amigos» som stadig vekk serverer musikalske innslag i bygda. Dette er bare noe av det som skjer og derfor liker jeg å kalle Bøfjorden for ei kulturbygd!

Håper på mye folk

Med seg på laget har han også Proper Produksjoner, som skal levere alt av lyd, lys og utstyr til konserten, noe som gir stor trygghet for Nessæther som konsertarrangør.

– Jeg har også fått med det lokale næringslivet og andre som sponsorer, noe som er alfa omega for at jeg skal greie å arrangere konsert i Bøfjorden. Jeg er veldig takknemlige for den støtten jeg har fått, understreker han.

Han drar også fram samarbeidet med Rasteplassen, med Mayse i spissen. Mayse skal servere middag til musikerne, og da sjølsagt lokal mat som garantert vil huskes.

– Så da håper jeg så inderlig at bøfjordingene og musikkglade folk fra bygdene rundt støtter opp om konserten og blir med på en skikkelig kosekveld sammen med Frode Alnæs!

Folk anbefales å kjøpe billetter til konserten på bofjorden.net, men det blir også billettsalg i døra.