Styret i Hydro har vedtatt å bidra med ikke mindre en million kroner til årets TV-aksjon. Dette beløpet er fordelt med 100.000 for hvert av konsernets ti produksjonssteder. For Hydro Aluminium Sunndal sin del var det Business Partner Marit Bratseth som hadde fått det ærefulle vervet å overrekke sjekken pålydende 100.000 kroner signert Eivind Mikalsen.

Overrekkelsen skjedde torsdag kveld i Røde Kors-huset på Furu, og det var en stolt og takknemlig leder Astrid Uv Gravem som tok imot pengene. Øvrige til stede fra Hjelpekorpset var Daniel Botnvik, Sidsel Aarflot, Tor Helge Gravem, Geir Atle Oldervik og Ingeborg Antonsen.

I sin overrekkelsestale sa Marit Bratseth blant annet at for Hydro føltes det riktig å gi denne gaven via de lokale Røde Kors-avdelingene der de hadde sine produksjonssteder ettersom de verdiene Røde Kors står for i stor grad samsvarer med Hydro sine. Og lokallagsleder Astrid Uv Gravem på sin side takket for den rause gaven, samtidig som hun gav uttrykk for at en bedre starthjelp for årets TV-aksjon kunne man vanskelig kunne tenke seg. Hun benyttet samtidig anledningen til gjennom avisene å oppfordre folk om å ta godt imot bøssebærerne og gjerne sørge for å ha kontanter tilgjengelig. Bøssebærerne starter klokka fire søndag ettermiddag. Når det gjelder bøssebærere, så ser det ut til at alle roder, så nær som en på Sunndalsøra, er dekket. – Så om noen føler seg kallet til å stille opp og gjøre en innsats her, ser jeg gjerne at de tar kontakt med meg, sier Astrid.

De som vil få nytte av pengene som blir samlet inn i årets TV-aksjon er ofre for krig i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras, i tillegg til å hjelpe de flyktningene som er kommet til Norge. Sammen med Røde Kors stiller Også Sparebank1 SMN på Sunndalsøra opp. Næringslivet oppfordres også til å bidra. – Vi i Sparebank 1 SMN gir 5000 kroner til aksjonen, og oppfordrer også andre i næringslivet om å gi sin støtte, sier rådgiver Jon Henrik Tronsgård.