Etter at Roald Moen overlot driften av firmaet Roald Moen AS til sønnene Arold, Einar og Arvid, har de tre brødrene videreutviklet og utvidet bedriften. De tre brødrene delte selskapet i to og etablerte i august i fjor Surnadal Bygg AS. Nå har de også kjøpt eiendomsselskapet «Hamnesvegen AS», som skal tilby både ferdig utbygde og ubebygde tomter.

– I første omgang klargjør vi seks hustomter for salg på Glærem, men vi vil utvikle dette videre og ganske sikkert komme med flere tomter etter hvert. Videre planer ligger imidlertid litt lenger fram i tid, sier Arold, som er med og viser fram området.

Det er han som er oppført som daglig leder for det nye selskapet, mens broren Einar er styreleder og Arvid er styremedlem. De er alle aksjonærer med tre like andeler i selskapet.

Gravemaskinen er allerede i sving med å opparbeide området, og nå er det snart klart for å sprenge bort litt berg oppe på tomteplattået.

– Ellers er det veldig fin grunn å bygge på her. Først trodde vi kanskje at det var leire i grunnen her, men det er det ikke, fastslår Arold.

Sol og sjøutsikt

Tomtene varierer i størrelse fra 900 kvadratmeter til 1,2 mål, og ligger fint til på øversida av Hamnesvegen, med gode solforhold og flott sjøutsikt. De tror derfor det blir forholdsvis enkelt å selge disse.

– Og så er det vel de eneste tomtene i Surnadal som det er inntegnet småbåthavn til. Denne er inntegnet ut fra fellesområdet nedenfor vegen, forteller Arold.

De vil bygge boliger på noen av tomtene før salg, både funkishus og klassiske eneboliger vurderes.

– Vi har ikke helt bestemt oss for hvilken type boliger vi skal bygge enda. Funkishus er jo i tida, ikke minst for yngre boligkjøpere, men vi er litt usikre på markedet for disse, sier Arold.

Byggingen skal Surnadal Bygg AS stå for, mens det er Idéhus AS og Kvatro AS som skal levere byggene.

Salgsklare til våren

De har allerede investert noen millioner i prosjektet, men ingenting er annonsert enda. Plana er at tomtene skal være salgsklare til våren 2017. Prisene vil blant annet avhenge av tomtestørrelsen, og er ikke helt fastsatt enda.

– Tomt med ferdig oppsatt bolig vil vel totalt havne på 3,5 – 4 millioner kroner. Men hvis noen er interessert og kanskje har et spesielt ønske om hvilken type bolig de har lyst på, så er det bare å ta kontakt for både pristilbud og andre ting. Man finner de ulike boligene på idehus.no, og vi har også brosjyrer i butikken her, forteller han.

Arold bor sjøl i dette området og han har stor tro på prosjektet.

– Her er det i alle fall kjempefint å bo, med sjøen rett nedenfor og sola på verandaen hele dagen, smiler han.

Herfra tar det heller ikke mange minuttene å gå til Kalkstranda, så for dem som er glad i sjø, båtliv og bading, må dette være midt i smørøyet.

Naturskjønne hyttetomter

Ellers tilbyr de også billige hyttetomter på Vestre Nordmarka. I Haustslettet hyttefelt på Vestre Nordmarka er sju hyttetomter i naturskjønne omgivelser klare for salg.

Haustslettet hyttefelt ligger rundt en kilometer øst for fylkesveg 65, på vannskillet mellom Bæverdalen og Surnadal godt og vel 300 meter over havet.

– Området ligger fritt til i hellingen mot Bæverdalen, med utsikt i alle retninger, blant annet vestover mot Hjelmen og Hjelmkona. Her er det sol fra tidlig morgen til langt på kveld, opplyser Arold.

Han forteller at dette er midt i blinken for friluftsfolk, og kanskje spesielt de som liker fotturer, skiturer og fuglejakt.

– Området er verken for nære – eller for langt unna vegen, og det ligger tett ved skiløypa som går inn til Løalikjølen (433 m.o.h.). Dette er også et godt orrfuglterreng, og muligheter for rypejakt er det også.

Atkomsten er enten ved å gå fra parkeringsplassen ved fylkesvegen, eller langs bomvegen. Planlagt atkomst er fra en parkeringsplass som skal opparbeides en halv kilometer innafor bommen. Derfra er det traktorveg nesten helt fram, mens det siste stykket inn til hyttefeltet går langs sti.

– Hyttetomtene ønsker vi å selge ferdig utbygd og prosjektering kan avtales nærmere. Idehus hyttekataloger har vi i butikken, og om noen har andre ønsker om hus og hytter kan vår flinke tegner Sebastian skreddersy bygget.