Prosjektleder i nye Molde kommune, Britt Rakvåg Roald, fortalte torsdag om en prosess som er kommet i gang for fullt. Nå slås de tre kommunene Midsund, Molde og Nesset sammen til en kommune. Hun presenterte element fra intensjonsavtalen som gikk på alt fra nytt kommunevåpen til samferdsel. Det er mye å ta stilling til: kraftinntekter, økonomi, beredskap ferje og mer. Det er ulik pensjonskasse i de tre kommunene og hvor man går videre må man finne ut av. En ny rådmann skal ansettes i den pågående prosessen. I dag eksisterer mye interkommunalt samarbeid, noe man også skal se på. En nettside om sammenslåingen er under etablering. Rakvåg Roald skal ha kontordager i de tre kommunene.

– Dette får vi bare til sammen! Er dere med? sa prosjektlederen.

Sentralisering

Ordfører Hurlen spurte om det var noe nytt i forhold til det nye sjukehuset.

– Ja, forprosjektet skal i gang i vår og neste fredag skal ordførere og rådmenn i de tre kommunene møte helseforetaket. Vi følger dette tett og byggestart blir over nyttår neste år, svarte Roald.

Britt Flo, daglig leder i Molde næringsforum, orienterte om sammenslåing av Nesset Næringsforening, Molde Næringsforum og Midsund Næringsforum i 2017. Det blir en næringsforening for hele molderegionen, med aktører for næringsliv og kommune. Møreaksen, nytt sjukehus, Molde lufthavn og utdanningstilbud er noe av det som opptar dem. Hun fortalte om et samfunn med økende urbanisering og sentralisering.

– Det blir en konsentrasjon av makt og penger. Folk er mer opptatte av sitt eget.

Til slutt hadde Harald Storvik en orientering om Bergmesteren Raudsand (se: fredagsportrettet).

– Interessant å høre om, syntes Arnt Vidar Bruset fra Nesset Kraft.

Kommunestyresalen var stappfull, med rundt 60 oppmøtte, så ingen tvil om at dette var et populært tiltak. Ordføreren sa at banken har engasjert seg og vil arrangere neste frokostmøte utpå våren, samt ett på høsten. Så vil Nesset kommune arrangere et før jul. Dermed blir det totalt fire frokostmøter i år.