Ingeniørgeolog i Statens Vegvesen, Ine Gressetvold, opplyser at det ligger rundt 150 kubikkmeter stein på Riksveg 70 etter raset i Gråura i natt. Siden det henger igjen ei steinblokk på rundt åtte meter og andre løse steinmasser 10-12 meter lenger oppe i skjæringa, er det ikke aktuelt å starte med fjerning av rasmasser fra vegbanen før dette er tatt ned.

Jan Inge Gunnesmæl i Veidekke tør ikke si noe om hvordan arbeidet skal utføres eller når en kan komme i gang.

- Vi må ta en grundig gjennomgang av prosessen før vi kan starte. Det vil være forbundet med stor risiko å bare sette i gang her uten å ha tatt slik vurdering, sier han.

Lars Klingøy ble tilkalt av Jenstad Maskin natt til søndag for å bidra til å stanse trafikk etter at bilister hadde meldt fra om rasfare på stedet.

- Det var noen bilister som hadde stanset og kastet stein ut av vegbanen. Da vi kom til stedet hørte vi tydelig at det var rørelse i steinmassene, og da dreide det seg bare om å stoppe trafikken fra begge retninger, sier han.

Så raste etter hvert steinmassene ned i vegbanen, men tidlig varsling sikret i alle fall at ingen trafikanter havnet under raset.

Det er foreløpig usikkert når entreprenørene kommer i gang med arbeidet, og det er også usikkert hvordan steinmassene oppe i skjæringa skal tas ned. Geologen antydet mulighet både for å bygge seg opp for å maskin opp i berget, eller rett og slett sprenge for å få alt ned.

Vi kan uansett gå ut fra at vegen åpner ikke for trafikk i løpet av søndag.

Omkjøring for trafikk mellom Oppdal og Sunndal, Kristiansund eller Molde vil være hensiktsmessig enten via E136 på Dombås, Fv 700-Fv65 på Berkåk eller E39 på Klett.