Sunndal – Tomrefjord 2-4:

Avgjørende forsvarsfeil, en feilaktig annulert scoring, og et Sunndal som aldri kom opp på sitt eget toppnivå: I fredagens kamp mot Tomrefjord gikk lite - om ikke ingenting - Sunndal sin vei.

Tøff åpning

Hjemmelaget fikk en verst tenkelig første halvtime på kunstgressbanen på Sande. Tomrefjord, laget som før kampen sto uten poeng på bortebane denne sesongen, straffet det Ruud Ramsli beskriver som et sovende Sunndal-forsvar.

Ti minutter var spilt da Daniel Sundet Holm sendte Tomrefjord i ledelsen. Og femten minutter senere satte Ken Robin Hildre inn 2-0.

– De scorer to mål ganske tidlig, på to ganske like situasjoner. Ett på frispark og ett på et innkast der vi står og sover. Vi gjør det veldig vanskelig for oss selv med en slik start, og får ikke til noe spesielt, beskriver Ruud Ramsli.

Opphenting

Mot slutten av omgangen stemte det imidlertid bedre for Sunndal. Kombinasjonene. Spillet. Det fløt. Det resulterte i en viktig redusering ett minutt før pause. Erling Farstad Fredriksen fant Christian Danielsen, som banket ballen via stolpen og i mål.

– Da var vi bestemt i pausen på at vi skulle ut å snu det. Vi hadde fått oss et løft, forteller Ruud Ramsli.  Det skulle ikke gå lang tid av andre omgang før Ruud Ramsli og trenerapparatet fikk svar på pausepraten.

To minutter var spilt da Bendik Haarberg løftet en corner på pannebrasken til Vegard Ledal, som headet inn utligningen.  Tomrefjord gikk rett i angrep etter 2-2-målet, og utnyttet nok en stygg forsvarsblemme fra vertene.  En lang ball ble slått i bakrom.  Kommunikasjonssvikt mellom Petter Blekken Melkild og keeper Thomas Ulvund Monsøy endte med at førstnevnte headet ballen over en utrusende Monsøy og i det åpne målet. Sunndal måtte dermed opp og frem – igjen.

Gjestene la seg imidlertid lavt i banen, noe som gjorde det vanskelig for Sunndal å spille sitt eget spill. Indreløperne og kantspillerne ble nøytralisert av  gjestenes forsvar.  Ikke dagen  Ti minutter før slutt trodde Petter Blekken Melkild at han hadde utlignet til 3-3 og dermed skapt spenning igjen. Men linjemannen vinket med flagget for offside. Da skjønte Ruud Ramsli at dette så absolutt ikke var dagen for hans spillere.

– Vi utlignet til 3-3 på en dødball, men den ble feilaktig annulert for offside. Det var dagen da alt gikk galt egentlig, ler han oppgitt.

For på overtid kontret i stedet Tomrefjord inn 2-4 og pådro dermed Sunndal sitt andre hjemmetap denne sesongen. Det har nemlig aldri skjedd siden de rykket ned til 4. divisjon, at Sunndal har tapt to hjemmekamper i løpet av en sesong.

Sunndal ligger på tredjeplass i 4. divisjon med 12 poeng etter seks runder, tre poeng bak de to ledende kristiansundslagene, KFK og KBK 2.