Mari Gjul scoret mål nummer fem og seks for sesongen da Sunndals damelag beseiret tabellnabo Orkanger 4-1 hjemme på Sande.  Sunndal-trener Bjarne Volden er full av lovord om sin angriper, og mener hun kan nå langt som fotballspiller.

– Kampen i dag er helt klart den beste av Mari. Og da snakker jeg ikke bare om målene. Det er klart, det er flere som bidrar til scoringene. Men Mari har en helt utrolig kamp i dag, altså. Hun er såpass kjapp at forsvareren ikke får noe tid. Utrolig god. Sammen med de andre. I dag hadde hun hevet seg mange, mange hakk med tanke på det defensive og det offensive arbeidet, sier Volden før han legger til:

- Om hun ikke er det, så er hun i hvertfall blant de aller, aller beste i 2. divisjon. Hvis hun fortsetter å utvikle seg, kan hun nå langt, sier Volden.

- Det er morsomt at han sier det, da, ler hun selv når Driva bringer ordene fra Sunndal-treneren.

18-åringen var et uromoment for et Orkanger-forsvar som knapt fikk tid med ballen når Sunndals nummer 11 var i nærheten. Og igjen, som mot Trondheims-Ørn 2, Fortuna og Byåsen, havnet hun på scoringslisten, for sjette gang på fem kamper denne sesongen. Nå er hun toppscorer i 2. divisjon.

– Det har vært overraskende bra i år. Det synes jeg er artig, da. Så har vi trent og jobbet mye, så det er artig å få lønn for strevet, sier Gjul.  Avgjorde tidlig

Selve kampen ble ingen spennende affære. Tabellmessig skulle man kanskje tro det. Før kampen lå Sunndal nemlig på plassen bak Orkanger, tre poeng bak. Men sunndalsjentene avgjorde kampen i løpet av det første kvarteret på eget gress.

Først scoret Mari Berset Lien innen det var spilt sju minutter, før Mari Gjul ble servert av Orkanger-forsvaret to minutter senere. Hun plasserte ballen ned i hjørnet. 13 minutter ut i kampen pirket Gunhild Beverfjord ballen over streken etter en Sunndal-corner. 3-0 til hjemmelaget i løpet av 13 minutter.

– Det var en god periode i første omgang, forteller Volden.  Gjestene reduserte et kvarter ut i andre omgang, men ti minutter før slutt økte Mari Gjul på til 4-1. Mari Berset Lien, som hadde vært innblandet i de to første scoringene, sto for forarbeidet. Sunndal hadde nå scoret fire mål i andre hjemmekamp på rad.

– Det er ikke noe som er enkelt i denne divisjonen. Vi fikk uttelling på noen av sjansene våre i dag, sier Volden.  Går for å vinne hver kamp  Lørdagens seier gjør at Sunndal nå ligger på sjetteplass i 2. divisjon med seks poeng etter fem kamper. Nå er det seks poeng ned til nedrykksstreken og tre poeng opp til andreplassen. I neste kamp venter serieleder Molde etterfulgt av kamper mot de to helt nederst i divisjonen, Nidelv og Volda. På tide å se oppover på tabellen etter en litt skjev start på sesongen?

– Bjarne har sagt at vi går for å vinne hver kamp, så får det gå som det går. Vi skal i hvert fall ikke tape en kamp før den har blitt spilt, avslutter tomålsscorer Mari.