Politiet flere steder i landet ber nå folk være obs på merking av boliger; som at det ligger en mynt på trappa eller like utenfor huset - eller at det er festet en lapp til postkassa.

Mobile vinningskriminelle kan stå bak, og de gjør dette for å se om folk er hjemme eller ikke. Hvis myntene blir liggende, kan tyvene komme tilbake for å bryte seg inn og stjele verdisaker fra boligen.

Flere byer på Vestlandet har den siste uken vært utsatt for det som betegnes som innbruddsbølger, og det skal være ting som tyder på at det er flere som opererer sammen om dette.

– Det er helt klare tegn på at tyvene har brutt seg inn flere hus samtidig. Det kan virke som om flere team er ute og opererer sammen, sa politiførstebetjent ved Bergen vest politidistrikt, Roger Lefdal, til Bergensavisen mandag etter en rekke innbrudd i Bergen.

Folk må altså være obs dersom de finner mynter på trappen, lapper på postkassen eller lignende. Det kan være merking for senere besøk.

På sin Facebook-side ber Møre og Romsdal politidistrikt også folk i dette politidistriktet være oppmerksomme, og oppfordrer også til å ta en sjekk hos naboen dersom vedkommende er bortreist.

Tips politiet dersom du ser boligen blir merket, for eksempel ved at mynter blir lagt ut. Merk deg hvordan personen(e) ser ut og noter om mulig biltype og registreringsnummer.