Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes  på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Orienterer Giske

Skal orienteres om deponi, smitteproblematikk og bompengestatus.

Partikolleger har invitert Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske, på båttur fra Kristiansund til Sunndalsøra kommende torsdag. På turen skal Giske orienteres om aktuelle saker for Nordmøre. Fredag skal Giske holde foredrag om "Framtidas næringsliv og kompetanse" under Sunndalskonferansen.

Tove-Lise Torve er tredjekandidat på partiets valgliste for Møre og Romsdal. Hun skal være med på turen, og sier de kommer til å informere Giske om saker som opptar partiet både lokalt og på fylkesplan.

- På båtturen kommer vi til å informere om at vi ønsker grensen for nasjonal laksefjord lenger ut i Sunndalsfjorden. Det er uheldig med oppdrett så nære grensa. Dette med tanke på smitteproblematikk. Vi ønsker å synliggjøre dette for Giske.

Ap-nestlederen skal også orienteres om deponiplanene på Raudsand og om arbeidet for å få forlenget bompengeperioden til 40 år for ferjeavløsningsprosjekt. Dette gjelder både Todalsfjordprosjektet og andre prosjekt i fylket.

- Når det gjelder deponiplanene er status at Ap-lagene rundt Sunndalsfjorden er mot planene. Fylkespartiet stiller seg negativ inntil man kan være sikre på at et deponi ikke vil påføre økt risiko for folk og fjord.

- Vi er svært skeptiske til alt som kan ha være negativt for miljø og helse, sier Torve.

Torsdag kveld skal Giske delta på et åpent møte om skolepolitikk på Kafé Trædalsstuene.  Fredag morgen skal han være med på et frokostmøte på velferdshuset på Hydro før han skal holde foredraget på Sunndalskonferansen.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Fikk besøk av Luciakor

Varmet i kjølig førjulstid.

Budsjettet vedtatt:

Ett barnehageopptak i Sunndal

Det ble temperatur i budsjettdebatten i kommunestyret i Sunndal onsdag. De borgerlige foreslo å beholde to barnehageopptak i 2018. Det fikk de rødgrønne til å tenne.

Brubækken gardsmeieri til Grüne Woche i Berlin

Møre og Romsdal viser vei til gode mat og naturopplevelser.

Ga bort julegaven til Bark

Ansatte i Sunndal kommune gir også i år bort julegaven fra arbeidsgiveren til et godt formål. Barnas Røde Kors (BARK) er årets mottaker.

Lover julemusikk for alle

Travel adventssøndag.

Dekker til sitt siste julebord

- Neste år er vi kanskje pasienter her.

Bil kjørte i tre

Fører kjørt til legevakt. OPPDATERT.

Ny leder for CtrlAQUA

Åsa Espmark er ny senterleder i CtrlAQUA.

Får penger til holdningskampanje

Ungdomsrådet støtter Norske Kvinners Sanitetsforening.

Reaksjoner etter medlemsmøtet i Nesset Arbeiderparti:

To styremedlemmer melder seg ut

16 nye medlemmer før møtet. To i minus etter medlemsmøtets vedtak som sier et klart nei til etablering av et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

"Høssu" til Johannes

Magg Børset (87) strikket til verdenscuplederen