Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes  på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Orienterer Giske

Skal orienteres om deponi, smitteproblematikk og bompengestatus.

Partikolleger har invitert Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske, på båttur fra Kristiansund til Sunndalsøra kommende torsdag. På turen skal Giske orienteres om aktuelle saker for Nordmøre. Fredag skal Giske holde foredrag om "Framtidas næringsliv og kompetanse" under Sunndalskonferansen.

Tove-Lise Torve er tredjekandidat på partiets valgliste for Møre og Romsdal. Hun skal være med på turen, og sier de kommer til å informere Giske om saker som opptar partiet både lokalt og på fylkesplan.

- På båtturen kommer vi til å informere om at vi ønsker grensen for nasjonal laksefjord lenger ut i Sunndalsfjorden. Det er uheldig med oppdrett så nære grensa. Dette med tanke på smitteproblematikk. Vi ønsker å synliggjøre dette for Giske.

Ap-nestlederen skal også orienteres om deponiplanene på Raudsand og om arbeidet for å få forlenget bompengeperioden til 40 år for ferjeavløsningsprosjekt. Dette gjelder både Todalsfjordprosjektet og andre prosjekt i fylket.

- Når det gjelder deponiplanene er status at Ap-lagene rundt Sunndalsfjorden er mot planene. Fylkespartiet stiller seg negativ inntil man kan være sikre på at et deponi ikke vil påføre økt risiko for folk og fjord.

- Vi er svært skeptiske til alt som kan ha være negativt for miljø og helse, sier Torve.

Torsdag kveld skal Giske delta på et åpent møte om skolepolitikk på Kafé Trædalsstuene.  Fredag morgen skal han være med på et frokostmøte på velferdshuset på Hydro før han skal holde foredraget på Sunndalskonferansen.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Antall asylsøkere historisk lavt

I mai anslo UDI at det ville komme 3000 asylsøkere til Norge i år, men nå har de endret anslaget til 2500.

Ønsker seg redningsbåt

Surnadal Røde Kors ser behovet for en båt til hjelp i sine redningsoppdrag. Hjelpekorpset håper næringsliv og innbyggere blir med på en vippsaksjon for å realisere drømmen.

Kulturen samlet i ett hus skaper debatt:

Fire alternativer framlagt

Er én kulturdør en god tanke?

Todalsbrua på topp

Jubeldag for SUSU-regionen.

Dønheim Autospa:

- Mest en hobby

Ved siden av jobben på Felleskjøpet driver Simen Alberto Dønheim også enkeltmannsforetaket Dønheim Autospa i Halsa. Her tilbyr han alt fra vanlig bilvask til full polering og interiørrens, med mer.

Lover en ny Beatles-opplevelse

Dirigent Sander van der Loo gleder seg stort til helgas happening i Sunndal. Rundt hundre involverte musikere, sangere og dansere står på scena og lover å presentere Beatles i ny drakt.

Undervannsmagi for hele familien

Den lille havfruen og Barneteatret Vårt tar barna med på en magisk reise under havets overflate onsdag og torsdag i Sunndal og Surnadal.

Frykter forslaget til omlegging av eiendomsskatten for verker og bruk

Kraftkommunene mister millioner

– Veldig urettferdig, sier sunndalsordører Ståle Refstie. – Det er grunn til bekymring, sier økonomisjef Trond Håskjold i Surnadal.

Vil utsette debutalderen og minske alkoholforbruket hos unge i Sunndal:

– Teite foreldre er bra!

Flere unge i Sunndal drikker alkohol, og de begynner tidligere sammenlignet med landssnittet. Nå inviterer kommunen til arbeidsseminaret "Heldig er den ungdommen som har teite foreldre".

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.

Har Amazon i gymsalen

Det er mye glede i en gammel Amazon, det synes også Jøran Aafarli i Halsa. Det siste året har han pusset opp en 1969-modell, og klenodiet har nå fått hedersplass i gymsalen...

Rosa sløyfe-aksjonen retter oppmerksomheten mot seinskader:

Kreftfri, men ikke frisk

Én av tre kvinner som overlever brystkreft får seinskader. – De opplever at livet ikke blir som før, sier kreftkoordinator i Sunndal, Ragnhild Eriksson.