Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Møtes: Tove-Lise Torve og Trond Giske har tidligere møttes på Sunndalsøra. Dette bildet er fra 2008 da daværende kulturminister Giske var på besøk.

Orienterer Giske

Skal orienteres om deponi, smitteproblematikk og bompengestatus.

Partikolleger har invitert Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske, på båttur fra Kristiansund til Sunndalsøra kommende torsdag. På turen skal Giske orienteres om aktuelle saker for Nordmøre. Fredag skal Giske holde foredrag om "Framtidas næringsliv og kompetanse" under Sunndalskonferansen.

Tove-Lise Torve er tredjekandidat på partiets valgliste for Møre og Romsdal. Hun skal være med på turen, og sier de kommer til å informere Giske om saker som opptar partiet både lokalt og på fylkesplan.

- På båtturen kommer vi til å informere om at vi ønsker grensen for nasjonal laksefjord lenger ut i Sunndalsfjorden. Det er uheldig med oppdrett så nære grensa. Dette med tanke på smitteproblematikk. Vi ønsker å synliggjøre dette for Giske.

Ap-nestlederen skal også orienteres om deponiplanene på Raudsand og om arbeidet for å få forlenget bompengeperioden til 40 år for ferjeavløsningsprosjekt. Dette gjelder både Todalsfjordprosjektet og andre prosjekt i fylket.

- Når det gjelder deponiplanene er status at Ap-lagene rundt Sunndalsfjorden er mot planene. Fylkespartiet stiller seg negativ inntil man kan være sikre på at et deponi ikke vil påføre økt risiko for folk og fjord.

- Vi er svært skeptiske til alt som kan ha være negativt for miljø og helse, sier Torve.

Torsdag kveld skal Giske delta på et åpent møte om skolepolitikk på Kafé Trædalsstuene.  Fredag morgen skal han være med på et frokostmøte på velferdshuset på Hydro før han skal holde foredraget på Sunndalskonferansen.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.