I første halvdel av mai, fikk Letthus i Rindal sin største ordre noensinne – 39 brakker fordelt på tre brakkerigger som må være ferdig før ferien.Rebaioli Norge har bestilt to av brakkeriggene mens Eltel har bestilt den tredje.

– Det var for øvrig Rebaioli som la inn en større ordre da vi hadde restart i fabrikken sommeren 2014. At de legger inn en såpass stor ordre nå, skulle tyde på at de var godt fornøyd med den første leveransen, konstaterer daglig leder ved Letthus, Martin Rise.

Flere typer brakker i hver rigg

Det dreier seg altså om tre brakkerigger med 13 brakker i hver – fordelt på kjøkkenbrakke, spisebrakke, seks sovebrakker, toalettbrakke, dusjbrakke og ei sanitærbrakke.

I tillegg kommer et pumpehus på hver side av hver av brakkeriggene som forsyner riggen med både varmt og kaldt vann, og som kan pumpe avfallsvann tilbake for tømming.

Dette skjer ved at pumpehuset flys ned, tømmes, og får påfyll av reint vann igjen.

Når vi besøker Letthus nå, ser vi at det hoper seg opp med ferdigbygde brakker utenfor fabrikklokalene.

Den første brakkeriggen kjøres nemlig ut i løpet av denne uka med én trailer som kom på mandag, én på tirsdag og hele fire trailere på fredag.

Brakkene skal fraktes opp på fjellet i Troms for bruk av arbeidslag som skal bygge kraftlinje over fjellet.

Utnytter kapasiteten til fulle

For øvrig foregår byggingen etter samlebåndprinsippet der kjøkkenbrakkene bygges ferdig samlet, likedan med de andre typene av brakker.

Letthus er med andre ord i godt gjenge for å klare å levere innen fristen.

– Hvordan ligger det an med kapasiteten til en så stor ordre som dette? Tar der inn folk?

– Vi ansetter en medarbeider i begynnelsen av juli, samme uka som hele denne leveransen er klar. Men vi har ordrereserver til å forsvare å ansette en mann til, sier Rise.

– Kan dere takle enda større ordrer enn dette?

– Det kan vi, om vi får litt bedre tid på oss. Men med så kort frist er nok kapasiteten for produksjonslokalene fullt utnyttet med denne ordren, sier han.