Kommende tirsdag er det møte i fellesnemnda Nye Molde kommune. En av sakene gjelder nytt kommunevåpen for den nye kommunen, bestående av Molde, Nesset og Midsund.

Interimstyret satte i februar ned ei arbeidsgruppe med profilering, kultur, identitet og kommunevåpen som ansvarsområde. Leder for kulturbyggingsgruppa ble Nesset-ordfører Rolf Jonas Hurlen. I gruppa sitter også kommunikasjonssjefen i Molde, to politikere fra hver av de tre kommune samt en tillitsvalgt fra hver kommune.

Nå legger prosjektleder for den nye kommunen, Britt Rakvåg Roald, fram et forslag som gruppa stiller seg bak.

Gjennom en bred prosess hvor også innbyggerne i de tre kommunene involveres, er målsettingen å komme fram til et nytt, felles kommunevåpen, som skal være et symbol for identitet og samhold. Det vises til erfaringer fra tilsvarende arbeid i Larvik og Sandefjord kommuner. Etter først å ha fått inn mer enn 140 ulike forslag, valgte de seg et tema, og jobbet videre med dette som utgangspunkt. Aktører innen grafiske og kunstfaglige miljøer ble invitert til å delta i en designkonkurranse.

- Det legges opp til en lignende prosess her, går fram i saksframlegget til møtet i fellesnemnda.

Prosjektlederen foreslår at det skal settes av 300.000 kroner til arbeidet. Dette skal dekke både honorar og premiering, samt utvikling av nytt profilprogram i 2018.

Målet er å ha det nye kommunevåpenet i bruk fra 1. juanuar 2020.