De gamle bensinpumpene på Matkroken i Bæverfjord blir nå byttet ut med en nyere versjon. Til nå har man vært avhengig av at butikken har vært åpen om man skulle få drivstoff på tanken, men med ny pumpe med kortautomat er den tid forbi.

Bensin har det vært å få i Bæverfjord siden 1947. Anders Aasgård har drevet butikken siden 1979, og før han drev både hans bestefar og hans far butikk i Bæverfjord. Til tross for lange tradisjoner er det viktig å henge med i tiden, mener Aasgård.

- Man er nødt til å fornye seg. Skal man tjene penger, må man bruke penger. Det var det en kar som sa til meg en gang, ler Aasgård.

Gjennom årene har butikken i Bæverfjord hatt mange navn, blant annet K-kjøpmann, Servicemat, Sparmat og Ica nær. I 2015 kjøpte Coop opp Ica, og butikken fikk navnet Matkroken - som den heter i dag. Men lokalbefolkningen sier bare: "ska ått hanj Annjers bu'n!".

Pumpene lever videreUtskiftningen av bensinpumpene vil koste rundt 350 000 kroner. De gamle pumpene har vært i bruk i Bæverfjord siden 90-tallet, og før det hadde de også vært brukt i mange år i Molde. Da de ble for gammeldagse der, fikk de gjøre sin misjon i Bæverfjord.

- Det har ikke vært mye problemer med dem, men siden de er så gamle kan man ikke vite når de klabber sammen, sier Aasgård.

Den nye pumpa skal forhåpentligvis være på plass og klar for bruk i løpet av dagen. De gamle pumpene skal leve videre i Bøverdalen - der var det nemlig en bonde som så nytten i dem.