Ei moskusku med kalv ble torsdag oppdaget på Gjøra. De to gikk langs fjellgardsvegen ved Masinghaugen, rundt to og en halv kilometer fra Sunndalsporten. Der gikk de av vegen og stakk til skogs mellom noen grantrær.

Det er Mari Anne Gram Eggestøl Husby som har lagt ut et bilde av dyra på Facebook. - Tenk å starte dagen med å kjøre bak moskusku og kalv i en kilometer, skriver Eggestøl Husby.

Erik Mæhle er blant dem som blir alarmert når det oppdages moskus i nærheten av bebyggelsen. Han sier det ikke er uvanlig med moskusbesøk i dette området. Mæhle mener det likevel er grunn til å være ekstra oppmerksom når kua har kalv med seg.

- Det var Fylkesmannen i Møre og Romsdal som utstedte fellingstillatelsen, og ikke Fylkesmannen i Sør-Trøndelag som Driva først fikk opplyst.  Det utstedes fellingstillatelse moskus nærmer seg bebyggelsen.

- Nå skal dyrene felles?

- Det vet vi ikke foreløpig. Jeg håper de stikker til fjells. Det blir ikke igangsatt jakt på dyra, men det vil være uheldig om de nærmer seg campingplassen. Da må de trolig felles, sa Mæhle til Driva torsdag ettermiddag.

Fredag morgen opplyser Mæhle at de ikke har sett mer til dyra.