Bokhandlene i Sunndal og Surnadal har de siste årene vært en del av Notabene-kjeden, og med felles ledelse i Surnadal.

Nå skiller de to butikkene lag. Mens bohandelen i Surnadal fortsetter i Notabene-kjeden, står nå bokhandelen i Sunndal på egne ben, og har fått ny tilhørighet i Ark-kjeden.

Det var i juni Ark Bokhandel AS, et heleid selskap i Gyldendal ASA, signerte en avtale med Nye Notabene AS om å overta 24 butikker. Og en av disse var bokhandelen i Sunndal.

Mer bøker

Torsdag kom plakatene opp som forkynte den nye tilhørigheten i Norges største bokhandlerkjede. Nå skal butikken kvitte seg med varelager, og selger alt til halv pris, med unntak av Beckmann-produktene samt årets bøker – som reguleres av Bokavtalen. Gradvis vil Ark-kjedens farger og profil ta grep om lokalet.

– Det kom etter hvert en del kunder i går, og vi forventer enda flere i dag og i dagene som kommer, sier Kristine Berget til Driva fredag formiddag. Hun er til daglig å finne ved Ark Storgata i Molde, men er i Sunndal for å hjelpe til i overgangen.

Hun forsikrer at kundene vil finne det som naturlig hører til i en bokhandel i butikken også i framtida.

– Mye blir som før, men enkelte varetyper kan endre seg. For eksempel fører vi Troll skolesekker og andre produkter, og ikke Beckmann. Det blir også mer bøker, vi satser tungt på bøker. Og spill, nikker hun.

Ansatte får fortsette

Med en ny sterk eier vil de ansatte kunne føle seg trygge på jobbene sine. Alle tre ansatte får fortsette i Ark.

– Dette tror vi blir bra, det er både spennende og artig med noe nytt, sier Stine Sager og Ingrid Kristine Warvik, begge deltidsansatte i butikken i Amfi Sunndal.

Ny butikksjef er Rita Ulleland, som for tida er på ferie.