Denne uka er over 300 unger på sommerleir i Taekwondo i Surnadal. Mange av dem bor på campingplassen i Surnadal. For å komme til trening i idrettshallen må de krysse en sterkt trafikkert fylkesveg. Derfor er politibetjent Åse Berit Løseth iført gul vest og går ut i vegen og stopper trafikken når barna skal krysse vegen, for å komme til gang- og sykkelstien på motsatt side.

– Bilene har gjerne litt stor fart ned bakken her. De sakker farten når de ser en gul vest. Det fungerer preventivt, sier Løseth.

Folk legger merke til politibilen i nedkjørselen til campingen og tror det er fartskontroll, men fartskontroll har ikke lensmannen i Surnadal tid til. Nå er det ferietid og lite folk på jobb.

– Om det skjer noe annet må jeg forlate stedet og gi vesten til en forelder, sier Løseth.

Ole Johan Waage og Brage Rønsberg er på veg opp bakken fra campingen for å krysse vegen. Den ene på sparesykkel den andre på sykkel. De stopper på vegkanten og ser seg godt om. Det kommer en rekke med biler begge veger og Løseth går ut i vegen og stopper trafikken. Guttene passerer og politibetjenten vinker trafikken videre. Denne øvelsen gjentas ofte mellom 9 og 10 på morgenen, da ungene skal til trening og mellom 14 og 15 på ettermiddagen, da ungene kommer heim.

– Bra at politiet står her ellers hadde vi nesten ikke turt å krysse vegen, det er så stor trafikk her, sier guttene for de sykler over vegen.

– Å stå her er bare koselig når folk blir så glade for den jobben jeg gjør. Artig, sier Løseth.