Sunndal – Frei 3-0

Sunndal innledet høstsesongen i 4. divisjon med å slå Frei komfortabelt 3-0 hjemme på Sande stadion fredag kveld.

Etter at gjestene hadde holdt Sunndal til 0-0 inn til pause, gikk det kun ett minutt av andre omgang før Vegard Ledal sendte hjemmelaget i ledelsen.

Ti minutter senere ekspederte samme mann inn 2-0, før Tore Sveen avsluttet med lagets tredje mål åtte minutter før slutt.

Likevel var det et Sunndal fortsatt i «feriemodus», mener Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

– Det var en rotete kamp, så det er tydelig at vi trenger å komme i gang etter ferien, sier han.

– Jeg vet ikke om vi har trent litt for hardt, for vi virket litt tunge, synes jeg. Kanskje det har noe med at vi ikke er vant til å spille på gress, eller om det var den første kampen etter ferien. Men vi virket litt tunge, så kanskje vi må løse opp litt på trening; trene lettere og så bygge litt overskudd til neste kamp.

Sunndal dominerte i første omgang, men måtte vente i 46 minutter på høstsesongens første scoring. Vegard Ledal skjøt fra langt hold, og ballen havnet under Freis målvakt og inn i nettet.

– Da var det vel egentlig kjørt, sier Ruud Ramsli.

Ti minutter senere satte Ledal ballen inn i åpent mål fra bakerste stolpe etter at Petter Blekken Melkild hadde headet ballen inn igjen i feltet etter en dødball.

Og åtte minutter før slutt fastsatte Tore Sveen sluttresultatet til 3-0 da han skjøt ballen i hjørnet fra 17-18 meters hold.

– Det var artig for han Tore. Gledelig det. Kanskje vi får i gang han litt også, sier Ruud Ramsli.

– Vi har en hel drøss med angrep. Vi kunne sikkert vunnet mye mer, men må samtidig prøve å ikke være negativ heller. Vi holdt nullen, scorer tre mål og sånn, og med litt små justeringer, så skal det bli bra igjen det her, avslutter Sunndal-treneren, som også var fornøyd med å endelig være tilbake på Sande stadion etter flere kamper på kunstgressbanen.

– Gressmatta på Sande var praktfull i dag, beskriver han.