Rundt femti kjøretøy fra førkrigsmodeller til tidlig åttitallsmodeller og noen andre spesielle kjøretøy har hatt tilholdssted i Eikesdal i helga. Nordmøre og Romsdal kjøretøyhistorisk klubb har for vane å legge årets hovedtreff til Eikesdal. I tillegg møtes medlemmene til flere treff  rundt om i distriktet i løpet av sommerhalvåret.

– Vi har 330 medlemmer fra stort sett samtlige kommuner på Nordmøre og i Romsdal, forteller nestformann i klubben, Gunnar Kirkholt. Sjøl om de fleste medlemmene har biler som har passert tredveårsalderen, er det også mulig å være medlem om man har et nyere kjøretøy som utmerker seg på ett eller annet vis.

I tillegg til å utveksle erfaringer og historier rundt bilene, ble medlemmene lørdag invitert med på rebusløp i bygda. Lørdag kveld er det samling om bord i ferja der det skal serveres middag og i tillegg være sosialt samvær.

Det er mye skinnende nostalgi når vetranbilentusiaster møtes på treff. Morten Betten fra Halsa og Roger Bersås fra Raudsand stilte med hver sin Ford Sierra. Betten har en såkalt urørt utgave – en Ford Sierra 2,0 -87 modell. Han kjøpte bilen for seks år siden, og har aldri angret på det.

– Bilen hadde gått i Østerdalen før jeg kjøpte den. Kilometerstanden er ikke kommet høgere enn til 96.000 kilometer, forteller Betten.

Roger Bersås kjøpte i vinter tilbake drømmebilen han kjøpte ny i 1986. Han hadde bilen i vel ti år før den ble solgt til ei dame på Lom som hadde den i vel 20 år.

– Jeg har vært i kontakt med dama om bilen flere ganger, og da den kom på salg fikk jeg kjøpoe den tilbake. Jeg måtte jobbe litt for å få det til, men det var vel verdt det, smiler den fornøyde bileieren.

Kjell Arild Skjørsæther stilte med en nyinnkjøpt Opel Commodore 2,8 GSE coupe, 1977 modell.

– Dette er den siste av disse modellene. Jeg kom over den på Sunnmøre og måtte slå til, forteller Skjørsæther som også er tidlige Opel-eier.

Willy Vatn fra Straumsnes stilte med en Ford Taunus, men annen Ford-entusiast, Arnt Kjetil Bøe fra Bøfjorden hadde en coupéutgave, 1974 modell. – Jeg hadde Taunus også i ungdommen. En god bil, fastslår bøfjordingen.