Bygger scene: Her foran stabburet, med ryggen mot Svøu, spiller Gjermund Larsen Trio freag 15. september.
(Foto: Ole M)

Bygger scene: Her foran stabburet, med ryggen mot Svøu, spiller Gjermund Larsen Trio freag 15. september. Foto: Ole M

Ny arena: Kultursjef Ole Magne Ansnes, håper å etablere Jenstad som ny spektakulær konsertarena i Sunndal.

Ny arena: Kultursjef Ole Magne Ansnes, håper å etablere Jenstad som ny spektakulær konsertarena i Sunndal.

Bygger scene: Her foran stabburet, med ryggen mot Svøu, spiller Gjermund Larsen Trio freag 15. september.
(Foto: Ole M)

Bygger scene: Her foran stabburet, med ryggen mot Svøu, spiller Gjermund Larsen Trio freag 15. september. Foto: Ole M

Jenstad: Kari Marie Jenstad og Egil Thorsen i Visit Waterfalls samarbeider med kulturtjenesten om arrangementet.
(Foto: Ingrid Ellevset)

Jenstad: Kari Marie Jenstad og Egil Thorsen i Visit Waterfalls samarbeider med kulturtjenesten om arrangementet. Foto: Ingrid Ellevset

1 / 3

Gjermund Larsen Trio til Sunndal

Skaper ny konsertarena

Surnadal har Kleiva, Tingvoll har Åkerfallet og Halsa har fossen. Nå håper kultursjef Ole Magne Ansnes at Sunndal skal få sin unike utendørs konsertscene på Jenstad.

Med storslått utsikt mot Svisdal på motsatt side av dalen, hvor Svøu kaster seg ut i et buldrende fossefall og møter tre andre elver nede i Åmotan. På et tun omkranset av bygninger som har stått i generasjoner. Konsertarenaer blir ikke mer spektakulære.

Fredag 15. september inviterer kulturtjenesten i Sunndal i samarbeid med Visit Waterfalls til konsert på Jenstad gård med Gjermund Larsen Trio.

– Det handler om å gi folk noe annet, finne fram til nye opplevelser, sier kultursjefen. Han snakker om totalopplevelsen, om de unike omgivelsene som vil bidra til å gi konserten en ekstra dimensjon.

– Jeg håper dette skal slå an. Når vi slår sammen kulturen og naturen i Sunndal – da må dette bli bra!

Ansnes tror Gjermund Larsen Trio er et godt valg for arenaen; at musikken vil kle Jenstad godt.


Folkemusikeren Gjermund Larsen har i «hjertebarnet» sitt – trioen med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord – foredlet sitt helt særegne uttrykk der element fra norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Ti år og fire album har det blitt, sist høst kom albumet «Salmeklang», som ga dobbel spellemannominasjon og pris i kategorien Folkemusikk. «Tidlaus og viktig», skrev Dag og Tid om utgivelsen. «Så smektande at det nærmer seg overdose av søtsaker». Til Adresseavisen har Gjermund Larsen forklart den store verdien i å ha spilt sammen med de samme musikerne i ti år; om hvordan de tre har utviklet en intuisjon og dermed får mye gratis. Om hvordan skuldrene nå er lavere og følelsen av frihet mye større. Om hvordan alle tre er blitt både modnere og modigere enn for ti år siden. Andreas Utnem på tangenter er bevandret i teatermusikk, kirkemusikk og klassisk, mens bassist Sondre Meisfjord har utdannelse og fartstid innen jazz. Essensielt for trioens mangfoldige musikalske palett.


Til konserten fredag kveld skal scene bygges opp foran stabburet på tunet på Jenstad. Konserten starter utpå kvelden, når skumringen begynner å ta grep på dagen. Et par timer tidligere åpner låven på Jenstad med servering – og det er også flotte turmuligheter i området, for den som vil innlede opplevelsen på det viset. Det er blant annet StikkUt!-tur fra Jenstad og ned til dalbunnen.

– En fin måte å starte helga på, sier Ansnes.

– Gå en tur, spise mat – og så gå på konsert. Det er lagt ut 200 billetter til arrangementet. Ansnes forsikrer at det er gode parkeringsmuligheter tett på konsertarenaen.

Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Inviterte til RC-treff:

- Vil vise mangfoldet

Nystarta Surnadal RC-klubb inviterte lørdag til RC-treff i idrettshallen, der det var både utstilling og prøvekjøring av diverse fjernstyrte kjøretøy. Her fikk de vist noe av mangfoldet i RC-verden.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.