Mørebenken: De ni representantene på Mørebenken er klare.

Mørebenken: De ni representantene på Mørebenken er klare.

- Glede over Sp-framgang

Men Jenny Klinge er skuffet over at håpet om regjeringsskifte svinner.

Landsoversikten ved midnatt viser at det går mot borgerlig flertall og fire nye år med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering. Senterpartiets Jenny Klinge er kjempeglad for partiets framgang, men er skuffet over at det går mot fire nye år for Solberg-regjeringa.

- Målet vårt å bli et sterkt Senterparti i en ny regjering. Vi ønsker blant annet å kjempe for et løft på vedlikeholdet på fylkesvegene. Det blir verre med en blåblå regjering. Vi kommer til å stå på for våre saker framover. Jeg er takknemlig for de mange nye velgerne vi har fått i dette valget, sier Klinge.

Arbeiderparteits leder og statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre erkjente nederlaget like før midnatt.

Statsminister Erna Solberg takket velgerne sine like etter midnatt. Hun røpet at hun allerede hadde invitert partilederne i Kristelig Folkeparti og Venstre for å finne ut av hvordan de skal fortsette samarbeidet de kommende fire årene.

Mørebenken ser ved midnatt ut til å bli slik de kommende fire åra: Else-May Botten og Fredric Holen Bjørdal (Ap), Jenny Klinge (Sp), Steinar Reiten (KrF - utjevningsmandat), Helge Orten (Høyre), Marianne Synnes (H), Vetle Wang Solheim (H), Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale (Frp).

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Boltra seg i naturen

I Bøfjorden barnehage hadde dei uteveke i veke 36, ei veke der dei kosa seg med ulike aktivitetar ute frå morgon til ettermiddag kvar dag heile veka.

Inviterte til RC-treff:

- Vil vise mangfoldet

Nystarta Surnadal RC-klubb inviterte lørdag til RC-treff i idrettshallen, der det var både utstilling og prøvekjøring av diverse fjernstyrte kjøretøy. Her fikk de vist noe av mangfoldet i RC-verden.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.