Dømt for grovt bedrageri

Fikk utbetalt 180.000 kroner etter å ha sendt meldekort til Nav, sjøl om han var i arbeid.

En romsdalsmann i 40-åra er i tingretten dømt til seksti dagers fengsel etter å ha sendt elektroniske meldekort til Nav og unnlatt å føre timene som han faktisk arbeidet. På dette viset fikk han urettmessig utbetalt dagpenger som om han hadde vært helt arbeidsledig, nesten 180.000 kroner.

I tingretten la mannen alle kort på bordet. Retten fant det bevist at mannen handlet med forsett og i vinnings hensikt.

Mannen, som ikke tidligere er straffedømt, forklarte i retten at bakgrunnen for trygdebedrageriet var meget høy gjeldsbelastning, med betydelig kredittkortgjeld i tillegg til huslån og billån. Samlet sett dreide det seg om noe mer enn tre millioner kroner.

I dommen peker tingretten på at allmennpreventive hensyn i denne typen saker må tilleggs betydelig vekt i skjerpende retning.

– Ordningen med utbetaling av dagpenger basert på egenmeldinger bygger på et tillitsforhold mellom brukeren og det offentlige. Når dette tillitsforholdet misbrukes, bør det reageres med følbare reaksjoner.

Ved trygdebedrageri går grensa mellom ubetinget fengsel og samfunnsstraff på 1 ganger folketrygdas grunnbeløp, i denne perioden 90.068 kroner.

I formildende retning ble mannens tilståelse vektlagt.

Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Inviterte til RC-treff:

- Vil vise mangfoldet

Nystarta Surnadal RC-klubb inviterte lørdag til RC-treff i idrettshallen, der det var både utstilling og prøvekjøring av diverse fjernstyrte kjøretøy. Her fikk de vist noe av mangfoldet i RC-verden.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.