Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) leverte ved et sammentreff et spørsmål til statsråd Sylvi Listhaug om nedleggelsen av asylmottak i distriktene - samme dag som nedleggelsen kom. I spørsmålet viser hun til nedleggelsen av EM-mottaket i Sunndal.

- Det framstår som en politisk prioritering når mottak i byene får fortsette, mens distriktsmottak blir avviklet. Hvilke vurderinger/prioriteringer ligger til grunn når EMA-mottaket i Sunndal nå legges ned, og på hvilken måte er det hensiktsmessig å opprettholde mottakene i sentrale strøk hvor man allerede har en høy andel innvandrere?, spør Klinge.

Hun viser i begrunnelsen til at det har vært behov for nedskalering av mottakskapasiteten grunnet lave asylankomster siden 2016.

- Nedleggelser av asylmottak har hovedsakelig funnet sted i distriktene. Fra et integreringsperspektiv vil jeg tro det er viktig med spredt bosetting, samt spredte mottak i hele landet. Asylsøkere og flyktninger må få kjennskap til det norske samfunnet på en god måte, og man må unngå utvikling av parallelle samfunn i byer og bydeler der det allerede er en høy andel innvandrere.  I så måte virker det mot sin hensikt å legge ned velfungerende mottak i distriktene, som EMA-mottaket i Sunndal.

Klinge forsikrer at hun kommer til å følge opp ytterligere vedtaket om nedleggelsen av hele asylsøkermottaket på Sunndalsøra, som ble kjent torsdag ettermiddag.