Det var bare glade ansikter å se da representanter for Hydro Sunndal og Sunndal kommune fredag møttes utenfor verksporten for å overlevere gaven til TV-aksjonen og Lille Gravem i Frivilligsentralen. Det er sentralen som har påtatt seg å organisere årets aksjon i Sunndal. TV-aksjonen 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Aksjonen skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Pengene fra aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fabrikksjef Eivind Mikalsen ved Hydro Sunndal sier han er oppriktig glad for at Hydro Sunndal kan bidra med 100.000 kroner til et så viktig formål.

– Hydro er en kompetansebedrift som ekstra stor pris på å få støtte utdanning til ungdom i land som er preget av krig og uro. Dette er et formål som vi setter pris på å få støtte. Vi har 11 bedrifter i Norge som alle gir det samme beløpet. I tillegg oppfordrer vi alle ansatte til å gi når bøssebærerne ringer på døra søndag.

Inger Nærum fra sørviskontoret representerte Sunndal kommune under markeringen på verket. Kommunen gir 50.000 kroner. I tillegg stiller kommunen med hjelp til å organisere aksjonen.

Lille Gravem på Frivilligsentralen gleder seg stort over pengegavene fra Hydro og kommunen.

– Jeg håper sunndalinger flest følger opp på søndag.

Gravem sier det har vært en utfordring å få nok bøssebærere.

NRK Møre og Romsdal skriver fredag at det fortsatt mangler hundrevis av bøssebærere rundt om i fylket. Fylkesaksjonsleder Marius Hammer oppfordrer folk til å melde seg, og registrere seg på blimed.no.