Trollheimen Hestesport utvider sortimentet for hund og katt, men regner seg fortsatt som den viktigste hestesportbutikken.

Utstyr, leker og mat til hund og katt er det første som møter kundene når de kommer inn til Trollheimen Hestesport i Surnadal. Frontavdelinga er tilegnet de små kjæledyra. Bakavdelinga er viet det store kjæledyret hesten. Nesten alt som kan tenkes av utstyr til rytter og hest er på plass. Det som ikke er der kan bestilles. Lone Røttereng Pedersen og Ragnhild Lomundal Klock er stolt over det de kan tilby av varer til våre firbeinte venner.

– Da vi flyttet inn i nye lokaler fikk vi mer plass og kan nå satse mer på varer til hund og katt, sier Pedersen.

Jentene tok over butikken for et og et halvt år siden. Da lå den på Syltbakkan. I april i år flyttet butikken inn i lokaler i miljøgata på Skei. Et smart trekk mener forretningskvinnene.

– Flere kunder er innom butikken, salget øker og vi er i sentrum, sier Pedersen.

I Surnadal er interessen for husdyr og hest stor. Sortimentet i flere av butikkene i kommunen bærer preg av det, ikke minst når det gjelder hund og katt, ikke i så stor grad hest. Det Trollheimen Hestesport ser som sitt fortrinn er salg av kvalitetsprodukter i alle kategorier. Spesielt gjelder det hestesportsutstyr. Butikkeierne er sjøl ivrige ryttere

– Det er artig å kunne tilby så bra utstyr som vi har. Trollheimen ride- og kjørelag er flink til å bruke oss, sier Pedersen.

Overraskende bra

Jentene driver butikken foreløpig som hobby. Begge driverne jobber i andre bedrifter på dagtid. Butikken holder de åpent tirsdag til fredag mellom fire og åtte. Nå er de spent på å se regnskapstallene for 2017. De føler det har gått bra og de håper omsetningstallene viser det samme.

– Det går overraskende bra, men skulle ønske vi ble brukt litt mer. Konkurransen fra nettbutikker merkes, sier Pedersen.

Spennende framtid

Butikkeierne sysler med tanken på å starte med butikkdrift på dagtid. De leker også med tanken om en nettbutikk. Begge deler krever at de må bruke mer tid på butikken. De ser at 2018 blir et spennende år, der de håper på fortsatt vekst og utvikling.

– Det virker som kunder synes det er bra vi har åpent på kveldstid også. Da kan de stikke innom etter jobb, sier Pedersen.