Berit Mogstad, Strindheim, kom i mål som nummer 15 på 10 km fri under NM på ski i Gåsbu.

Med hele 91 kvinner til start, skjønner vi at hun la mange store skinavn bak seg med den plasseringen.

Vi så at hun lå på en 19. plass ved passering 5,6 kilometer, men gikk seg altså opp flere plasseringer på de siste 4,4 kilometrene, og kan ha hatt god hjelp av å henge på Marte Mæhlum Johansen som startet halvminuttet bak.

Mogstad var 2:51,4 bak Marit Bjørgen som vant etter en meget spennende innspurt av Astrid Uhrenholt Jakobsen som kom fattige 2 tidels sekund for seint til å kapre førsteplassen.

Norgestopp er jo også verdenstopp, sjøl om løpere som Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg hviler ut etter dobbeltseieren i Tour de Ski. Og 2:51,4 etter verdenseliten på en 10-kilometer er ikke ille.

Overlegen vinner av Rindalsrennet, Kari Øyre Slind fra Oppdal, måtte også finne seg i å havne utenfor pallen og 1:17,7 etter Bjørgen, og var ikke fornøyd med å være over minuttet bak teten.

Ida Mogstad - søstera til Berit, som også går for Strindheim - ble nummer 55, 5:16,2 etter Bjørgen.