Surnadal kommune og Den norske kirke har hatt et samarbeidsprosjekt som startet høsten 2015 – og som heter «Samhandling på siste vakt».

Prosjektet fikk fylkeskommunens Omsorgspris 2017 og ble som en av tre kommuner i landet nominert til KS sin etikkpris. Mandag kveld arrangeres åpent folkemøte i kyrkjelydshuset på Skei med fokus på prosjektet.

– Vi ønsker å invitere til et folkemøte mandag klokka 19, for å informere om prosjektet og få innspill til hva pårørende, nettverk og frivillige kan bidra med når noen er alvorlig syk og døende, sier prosjektleder Annett Ranes i Surnadal kommune.

Diakon Anne Hirsh kommer for å snakke om åndelige- og eksistensielle behov i sitt innlegg; «Å skape helhetlig omsorg for alvorlig syke og døende».

– Hun har mange års erfaring som diakon, både i menighet og på St. Olavs Hospital. Hun har også lang erfaring med opplæring og veiledning av ulike grupper, opplyser Ranes.

Ellers ser programmet for møtet slik ut:

Kirkeverge Ingeborg Nordlund ønsker velkommen før prosjektleder Ranes starter med å informere om prosjektet «Samhandling på siste vakt». Så tar diakonen over, og etter at Hirsch er ferdig med sitt innlegg er det lagt opp til kaffe og samsnakk. Siste post på programmet er paneldebatten; «Hva kan pårørende, sosialt nettverk og frivillige bidra med?», før sokneprest Vidar Rygh avrunder møtet – som er beregnet til rundt to timers varighet.