Trollheim AS følger opp #metoo med #howto. Målet med seminaret er å gi bedrifter og organisasjoner kunnskap og verktøy for å unngå å komme i den situasjon som mange opplever i dag med trakasering og overgrep.

Trollheim viser til Statens arbeidsmiljøinstitutts undersøkelse. Der oppgir 123.000 norske arbeidstakere, både kvinner og menn, at de opplever seksuell trakassering flere ganger i måneden.

- Dette kan også skje der du arbeider, og med de konsekvenser dette kan ha for den enkelte og din bedrifts omdømme, ønsker Trollheim som et tilsvar på #MeToo å invitere til et #Howto seminar på Surnadal kulturhus, sier Trollheim på sin Facebookside.

Trollheim får biskop Ingeborg Midttømme og Stortingsrepresentant Jenny Klinge til å holde hvert sitt innlegg på formiddagen, og det blir lagt til rette for spørsmål.

På programmet står også et innlegg av vernepleier og sexolog Bernt Barstad som har bred erfaring fra emnet. Han fokuserer på løsningsmodeller og praktiske grep for forebygging og håndtering av overgrep. Også her blir det muligheter til å stille spørsmål.

Trollheim deler ut hefte med aktuelle regler, og ikke minst tips til hvordan på best mulig måte arbeide med temaet i  bedrifter, kommuner og organisasjoner.

- Trollheim har mange års erfaring med tematikken og har utviklet kompetanse og prosedyrer som har blitt brukt i bedrifter over hele landet. Vår modell har blitt utviklet i samarbeid med NHO, politiet, advokater og fagpersoner med spesialkompetanse innen feltet, forteller Trollheim.