Fjorårets bronsemedaljør i NM i motocross er i full gang med sesongoppkjøringen. I vinter har det vært kjørt mye med piggdekk på vinterbaner, blant annet på heimebanen på Kvanne. Rindal trener enten, aleine med andre lokale kjørere eller har samlinger med Team Bjerkeli.

Men det er sommerlige forhold som gir den beste treningen. Derfor har Rindal vært i Sverige og kjørt ved to anledninger. I vinterferien på Saxtorpbanen ikke langt fra Malmø og i påskeferien på flere baner i Sør-Sverige. Påsketreninga var en del av samling med Team Bjerkeli som tidligere i vinter hadde en samling på Kvanne.

Bannene i Sverige er sandbaner. På denne tiden av året tung av fuktighet. Det må gis godt med gass for å få flyt rundt banene. Ellers blir sykkelen dratt i spor, og det blir hardt å holde sykkelen i rett linje.

Teamleder Morten Bjerkeli brukte de tunge forholdene til å trene teknikk i sving, i spor og bruke små hopp til å løfte sykkelen over og inn i sving. Bjekeli rettledet kjørerne og ga tilbakemeldinger etter noen gjennomkjøringer.

- Og til deg Råg er det ikke så mye å si annet enn at dette var som tatt ut av læreboka, var tilbakemeldingen til Råg Rindal etter løft av sykkel inn i sving.

Råg Rindal var sjøl godt fornøyd med oppholdet i Sverige som blei avslutta med kjøring på vinterbane i Magnor. Akkurat nå er det helgekjøring på Aukra som gjelder. På banen utenfor Molde er nesten sommerforhold hele året. Men i år har vinteren vært merkbar også der.

Rindal deltar neste helg på første SM-runde på Saxtorp i Sverige. Målet for sesongen er å kjøre alle Midtnorske runder, alle NM-runder og delta på en del SM-løp. I Sverige stiller Rindal til start med 65 kjørere i klassen MX-junior. 30 får plass i finaleheatene. Så her blir det et bikkjeslagsmål, Rindal har tro på han skal takle. Der får han nok også svar på om han kan matche NM bronsen fra i fjor. Holder han seg skadefri er nok sjansen stor for at han klarer det.

Snart er det nok også sommerføre på banen på Kvanne. Surnadal Motocrossklubb arrangerer der treningssamling for egne kjørere 1. mai med ekstern instruktør. Og klubben arrangerer i høst en av Midtnorskrundene i motocross.