– Slik vi ligger an, så er på vi på en måte på stedet hvil, føler jeg, svarer Sunndal-treneren når Driva spør hvordan han ser tilbake på de to foregående sesongene under hans ledelse.

Han forklarer:

– Vi er fortsatt et topplag i 4. divisjon. Skulle egentlig kommet litt lenger, men vi har prioritert å jobbe litt med det som er utenfor banen. Få litt rammer på ting. Selv om vi er et amatørlag så må vi prøve å drive litt godt. Så vi har jobbet mye med å få på plass en treningskultur, oppmøte og sånt, at vi jobber hardt på trening. Det er egentlig det vi har hatt mest fokus på. Selvfølgelig, kampene også, men vi må liksom få på plass det først hvis vi skal komme noen vei, tror jeg. Fått vekk litt useriøse spillere, og fått opp litt seriøsiteten på enkelte. Så vi har en veldig stabil treningsgruppe, det ligger på 16-17 når alle er skadefrie. Er vi 16-17 på trening hele tiden, er det mye lettere å ha gode treninger enn når vi er åtte. Sånn sett er vi kommet litt lengre, synes jeg. Så gjenstår det bare å få det ut på banen. Der går det jo opp og ned. Fra det veldig gode, til det mindre bra. Så vi må få opp stabiliteten litt, sier Ruud Ramsli.

Selv føler han at han har blitt en bedre trener siden han ble Sunndal-trener i 2015. Han har blant annet nettopp fullført trenerutdanningen; UEFA B-lisens - den nest høyeste trenerlisensen. Men, som med laget, har han ting han må bli bedre på.

– Det som er vanskelig med å være trener, er jo nødvendigvis ikke det fotballmessige. Det føler jeg meg ganske trygg på. Men det er jo det her med å behandle folk. Alle er jo ulike og har litt forskjellige behov, noen trenger et spark i «rævva» og noen må ha ros. Vi har litt utfordringer utenfor banen alle sammen, med familie, venner og kjærester, jobb og alt mulig. Så det er mye å ta hensyn til, som ikke alle som ikke selv er trenere ser. Det er det som er utfordrende med å være trener, synes jeg i hvertfall. Det er det som er det vanskelige, sier han.

Klar målsetting

Det var mot slutten av forrige sesong 38-åringen fortalte Driva at han ville satse inn mot den kommende sesongen. Treningskulturen er nevnt, men i vinter har laget også fått inn mer rutine i spillere som Tor Erik Torske, Lars Emil Flakk og Vegard Furu Øie. Unge Kevin Dyrhaug fra Eide og Omegn har også vist lovende takter i sesongoppkjøringen.

Da det har vært snakk om å «kjempe i toppen» og «være blant de tre beste» de siste sesongene, er målsettingen en helt annen inn mot sesongen 2018: Opprykk. Punktum.

– Det har vært veldig vagt. Og da blir det deretter, òg, egentlig. Siden vi skal bli blant de tre beste eller kjempe i toppen, blir det på en måte det som preger det du holder på med, at det ikke blir så nøye om man blir nummer to eller tre, sier han.

– Det er i hvert fall min og klubben sin klare målsetting. Og det er også spillerne godt innforstått med, at det er det vi går for. Og de som ikke går for det, de får finne på noe annet, sier Ruud Ramsli.

– Hvem tror du blir utfordrerne?

– Jeg tror det blir KFK (Kristiansund Fotballklubb, journ.anm). Jeg tror det er mange som kommer til å ta poeng fra hverandre. Eide kommer til å ta poeng. Surnadal. Tomrefjord. AK (Averøykameratene, journ.anm). Det gjelder å vippe jevne kamper, svarer han.

– Surnadal spår Eide og Omegn i toppen.

– Jeg er litt usikker. Eide var bra mot oss de (Sunndal 1-2 Eide, treningskamp, journ.anm). Det var de. Men jeg syntes det var veldig ungt. Hvis vi hadde scoret tidlig mot Eide, vi kjørte de fullstendig de første ti minuttene, så tror jeg det kunne blitt mange mål. Jeg tror ikke de blir den hardeste å ta. Det tror jeg ikke, sier Ruud Ramsli.

Torske, Hoseth og Berget Skjølsvik

Tor Erik Torske fikk ikke fornyet kontrakt med KBK, og valgte å dra hjem til Sunndal og 4. divisjon. Angriperen var god i treningskampene i vinter, men var uheldig og pådro seg ankelbrudd i kampen mot Orkla 2. Torske er derfor trolig ikke tilbake i spill før til høstsesongen. Også Magne Hoseth (AK) og Aksel Berget Skjølsvik (Åndalsnes), begge tidligere Molde- og Tippeliga-spillere, har valgt å avslutte karrieren i sine moderklubber.

Det skaper oppmerksomhet, interesse og optimisme rundt 4. divisjon Nordmøre og Romsdal, mener Torgeir Ruud Ramsli.

– Det skaper jo litt oppmerksomhet. Det ser man jo allerede med avisene som begynner å skrive litt. Det skaper jo interesse. Det gjør jo det. For vår del så ble det jo en «boost» med å få inn Tor Erik i gruppen. Det skaper litt optimisme. Jeg ser jo det at spillerne våre er mer på hugget på trening når han er her – hvis ikke blir de jo herjet med. Det fører jo til at standarden blir bedre på alt det vi holder på med egentlig. Sånn regner jeg med det er med Aksel og Magne også. De går sikkert foran på treningene og drar med seg resten. Det må de gjøre også, for det er ikke bare å komme til 4. divisjon og tro de skal bade seg i gjennom, herje og være god, så dårlig nivå er det faktisk ikke. Så de er nødt til å være på hugget. Jeg tror ikke Magne hadde tenkt å dra til Bruhagen og være dårlig, sier han.