I brevet går det fram at Fredensborg har inngått et samarbeid med to erfarne helse- og omsorgsleverandører for oppdraget.

Abri Vekst AS har driftet ulike typer mottak siden 2015; fra ordinære mottak med 150 plasser til Forus transittmottak med 1000 plasser. Helseforetaket Incita AS er en leverandør av helse- og velferdstjenester til personer med problematikk innen psykiske lidelser, utviklinghemmig og sammensatte diagnoser. Selskapet tilbyr også tjenester til unge med alvorlige adferdsvansker og tilbud innenfor kriminalomsorgen. I perioden 2009 til 2014 leverte Incita den aktuelle tjenesten særskilt bo- og omsorgsløsning til UDI.

Fristen for å levere tilbud var 25. april.

Selskapet skisserer oppstart rundt 15. august, dersom Fredensborg skulle bli foretrukket i anbudskonkurransen.

Etablering vil gi grunnlag for 35 til 40 årsverk og vil bli en betydelig arbeidsplass i kommunen. Tredalsvegen 10, som fram til nylig ble brukt som mottak for enslige mindreårige asylsøkere, er bygningsmassen selskapet vil ta i bruk.

– For oss er et godt samarbeid med kommunen viktig. Vi ønsker en tett dialog både i forkant, og ikke minst undervegs, dersom vi skulle få tilslag på anbudet, skriver Vaagen på vegne av Fredensborg.

Økonomi- og planutvalget har i et vedtak understreket at kommunen ønsker et godt samarbeid med selskap som vil levere tilbud til UDI, og at kommunen skal uttrykke overfor UDI at kommunen er positiv til å bli vertskommune for en særskilt bo- og omsorgsløsning.