Norunn Næss Bolme er veldig fornøyd med oppmøtet og gløden på friidrettsleiren sponset av DNB. 29 unger fikk mandag til onsdag denne uka en introduksjon i friidrett. De fikk prøve de fleste greiner, både inne i hall og ute på stadion. De 29 barna fra 6–12 år som deltok gjorde det med liv og lyst. De ivret etter å få prøve startblokker på 60 meter, kaste ball og hoppe lengde. De glade barna lo mens de sprang om kapp på 60-meteren.

data-widget="video@loadPlayer" data-videoid="10344" data-width="data-width" data-height="data-height" data-vendor="rbnett" data-context="relation" data-src="https://cdn.stream.schibsted.media/player/3.27.0/player.next.min.js" data-autoplay="false" data-category="nyheter" data-preroll="14092564" data-publisher="no-driva" data-publishergroup="polaris" data-member="9700" data-supplytype="web_desktop" data-platform="classic">

Ungene hadde fått hver sin grønne T-skjorte, matboks og drikkeflaske. Dette som ett ledd i sponsingen fra DNB som hadde gitt utstyr og materiell til friidrettsgruppa verdt 10.000 kroner. Hadde Bolme kunnet skulle hun hatt ett introduksjonskurs til i år, men været er for ustabilt til å satse på det. I stedet ønsker hun å få til minst en friidrettsleir neste år.

– Dette ønsker jeg å få til flere ganger, sier Norunn Næss Bolme.

Etter at friidrettsgruppa startet opp igjen, da Øye stadion sto ferdig for noen år siden har friidrettsgruppa vokst sakte, men sikkert. I dag møter et titall utøvere fra 10 år og oppover på trening. Bolme har ikke kunnet ha med yngre barn enn ti år fordi det har vært for få trenere. Det har stort sett bare vært henne. Nå er det i ferd med å bli flere trenere, og da blir aktuelt å ta med også de yngre enn ti år som ønsker å være med. I vinter blir det redning i hallen en gang i uka.

– Vi begynner å bli flere trenere, men ønsker fortsatt flere. Vi har som mål å ha trenerkurs i vinter, sier Bolme.

Flere gode

Av de ti ivrige i friidrettsgruppa er det 4–5 som ønsker å konkurrere. Flere av utøverne gjør det også bra i konkurransene der de deltar. Ei av dem er Beate Næss Bolme. Hun går nå idrettslinje ved Tingvoll videregående skole og trener så å si hver dag. Bolme drar til Haugesund på UM i september.

– Spent på hvordan idrettslinja virker inn, sier mor Norunn Næss Bolme.

Representerer

Eirik Endresson Klinge får representere Møre og Romsdal friidrettskrets i Landsdelskonkurranse for Nord-Norge, og klubben har fire fem deltakere på KM i Molde om ikke lenge. Før det er det treningsstevne på Øye stadion neste torsdag.

– Alle som vil får komme å delta, sier Norunn Næss Bolme.

Ettervekst

Bolme var sjøl en dyktig friidrettsutøver i sin tid. Nå har hun døtre som deltar, slik har også Norunn fortsatt i friidretten, nå som trener og tilrettelegger. Hun er glad det nå ser ut til å komme flere trenere som kan være med å dra lasset.