Da tunnelen gjennom Oppdølsstranda ble åpnet og tatt i bruk, ble samtidig gamlevegen stengt med bom.

Linda Hagen har merket seg debatten som har oppstått rundt muligheten for å ta seg ut til Sandvika, blant annet for å bade. Hagen understreker at hun støtter ordførerens holdning om at kommunen ikke kan påta seg ansvaret for å åpne gamlevegen for trafikanter, men har et annet forslag hun vil lufte:

- Flere har lansert området på Håsøran bak (nord for) moloen nærmest sentrum i Sunndalsøra Småbåthavn som et alternativ. Senest gjennom en debattråd på Facebook startet av Rita Reitan Lia, påpeker hun.

- Mange av oss som har brukt dette området opp gjennom årene har tenkt at området er utmerket som utfartssted og badeområde. Sunndalsfjorden med strandsonen er lite tilgjengelig fra sentrum på Sunndalsøra. I gamle dager ble Håsøran mye brukt nettopp som friluftsområde for innbyggerne. Det er til og med skrevet sanger om dette.

Hagen tar opp saka som et spørsmål til ordføreren i kommende kommunestyremøte. Hun sier hun håper kommunestyrestyret vil se nærmere på dette initiativet og forankre planene i kommunedelplanarbeidet, arealplana, som nå er under utarbeidelse. - Videre ønsker jeg at kommunestyret får ei politisk sak til behandling som belyser muligheter og utfordringer knyttet til å utvikle området som et utfartssted/badested for innbyggerne. Ei slik sak bør også inneholde ei grovskisse på utforming og en økonomisk kalkyle slik at vi kan se om det er mulig å gå videre med saka.Hun avslutter med følgende spørsmål til ordføreren:- Hva mener ordføreren om tankene rundt å utvikle et sentrumsnært utfartsområde/badested som skissert? Og vil ordføreren ta initiativ til at ønsket blir forankret i kommunedelplana?

Kommunestyret i Sunndal møtes kommende onsdag.