Søndag ble «Lina Roindt» arrangert i sommerlig vær og med stor oppslutning. Og sjøl om ingen rekorder røk, ble det trippel heimeseier på herresida og historiens nest beste tid i dameklassen.

270 stilte til start da Rindal Idrettslag arrangerte «Lina Roindt» for 31. gang. Unge som gamle, og enkelte med konkurranseinstinktet mer framtredende enn andre.

Løpet har start ved Torshall på Bolme, og den 10,8 kilometer lange løypa går på asfalt en runde opp Bjergin gjennom Rindal sentrum, ned igjen forbi Texaco og med målgang samme sted som det starter.

De i trimklassen som synes ei drøy mil er i lengste laget, kan heller velge å gå eller løpe «Litj-Lina», ei tre kilometer lang alternativ løype om Rinnvollen.

Flest trimmere

De ni siste åra, dette året medregnet, har mer enn 250 deltatt i dette populære løpet, de fleste i trimklassen.

– Den innlagte skolecupen er noe av årsaken til den store deltakelsen i trimklassen. Over 40 prosent av elevene i 5.–10. klasse i Rindal deltok i fjor. Premien i skolecupen er at vinnerklassen blir invitert til en pizzakveld, sier arrangementsleder Tor Jarle Bolme i Rindal IL.

Skolecupen ble i år arrangert for 23. gang, og vinnerklassen her er den klassen med størst prosentvis deltakelse.

Ingen nye rekorder

Alltid er løyperekorden et spenningsmoment. Ville den ryke i år? Svaret er nei. Ingen rekorder ble slått i årets løp heller, og dermed står den seg minst ett år til løyperekorden for herrer fra 1989, som er 33,41 og innehas av Dag Øxnevad.

Dagens raskeste, og vinner i herreklassen, ble forhåndsfavoritt Helge Langen fra Rindal IL, med tida 35,20. Langen var også førstemann opp Bjergenbakken, og fikk dermed med seg spurtpremien også; T-Komponents «Bjergpris» på 300 kroner, i tillegg til førstepremien i løpet, som er 1000 kroner.

Av herrene kom Tarjei Midtgarden Mårdalen (Rindal IL) over målstreken som nummer to og vant dermed også klassen Menn 15–20 år, mens Birger Løfaldli (Rindal IL) kom inn på tredjeplass totalt og fikk andreplassen i klasse Menn 21–34 år, bak Langen.

Tidenes nest beste

Løyperekorden for damer er 39,11, og innehas av Randi Fossum. Heller ikke denne ble slått i år, men Maria Wågan (Namdal løpeklubb) gjorde likevel et kjempeløp, da hun løp inn til 41,11; den andre beste tida for damer i Lina Roindts 31-årige historie. Wågan løper i klassen 21–34 år.

På andreplass totalt kom Lisbeth Vold (Strindheim IL) og på tredje Anne Guro Dahle (Kvæfjord IL).

Mange fikk plaketter for mangeårige deltakelse i løpet, og disse fire fikk plakett for å ha deltatt i hele 30 år: Tor Gunnvald Løvli, Stein Ivar Børset, Ole Kristian Løset og Ole Flessen.

Arrangøren var godt fornøyd med både dagen og arrangementet.

– Helt kjempemessig! Veldig godt fornøyd med at vi klarer å trekke så mange hit. Å klare å opprettholde en slik interesse år etter år, det er godt gjort det, sier Bolme. – 270 deltakere i disse jakttider, og når det er så mye annet som foregår, det må da være riktig så bra, fastslår han.