Både fylkesordfører Jon Aasen (Ap) og fylkesleder i Arbeiderpartiet, Per Vidar Kjølmoen, mener Else-May Botten er en naturlig kandidat å diskuttere både til vervet som ny nestleder og ny partisekretær.

Helga Pedersen trekker seg som nestleder for å få mer tid med familien og Raymond Johansen trekker seg som partisekretær for igjen å satse som politiker.

Dette gir et tomrom i ledelsen i Arbeiderpartiet det nå jobbes på spreng for å fylle. I den forbindelse kan det bli aktuelt for partiet å ha to nestledere etter bare å ha hatt en ei lang stund.

Trond Giske nevnes som en kandidat til nestledervervet det samme gjør Else-May Botten. Blir det to nestledere er det plass til dem begge. Blir det bare en nestleder bør kanskje Giske styres inn mot posten som partisekretær og overlate nestlederjobben til Botten.

Giske er med sin lange fartstid i partiet og rikspolitikken den kanskje mest opplagte etterfølgeren til Raymond Johansen partiet har. Dette er også i tråd med en uformell meningsmåling VG har gjennomført blant Ap-ordførere.

– Man kommer ikke nærmere å være gud enn å være partisekretær i Arbeiderpartiet, sier Jon Aasen til adressa.

Botten nevnes

På meningsmålingen til VG er Hadia Tajik den kandidaten nest etter Giske som får flest stemmer som ny nestleder. Deretter er det flere kandidater, deriblant Else-May Botten som blir nevnt av flere ordførere.

Men både Aasen og Kjølmoen mener uansett det er på høg tid Vestlandet blir en del av partiledelsen. Begge er like enig om at Else-May Botten er Vestlandets mest opplagte kandidat.

– En ære å bli foreslått, så får en se hva som skjer og tenke seg godt om hvis en blir spurt, sier Else-May Botten sjøl, som ikke legger skjul på at det å bli nestleder er en besnærende tanke.

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet skal ha forslagene til nestlederkandidater klar til slutten av september. Deretter blir det en prosess med innspill fram til jul, da kandidatene spikres. Så blir det valg.

Føler seg beæret

Botten er opptatt av uansett hvem som blir valgt til ny nestleder så er det viktig at partiet hennes får en ledelse som hele landet blir fornøyd med, der lederne utfyller hverandre og blir et team som jobber godt sammen.

– Viktig at ledelsen får ut potensialet i hver enkelt. En fordel med ulike personligheter og ulike meninger, sier Botten.

Botten var nettopp på Nordmøre. Averøy, Sunndal og Surnadal blei besøkt. Møte med næringsliv og tilstedeværelse på en næringslivskonferanse sto på agendaen. Næringspolitikk er Bottens hovedarbeidsområde på Stortinget og hun har jobbet hardt for blant annet maritim næring i fylket.

– Fikk med mange gode impulser, sier Botten.