Ikke riktig alle vet hva de vil bli når de blir stor. Mange vet ikke hvilken skole de skal søke på til høsten. Noen svar hadde kanskje ungdomsskoleelevene i Surnadal, Sunndal, Rindal, Halsa og Tingvoll fått før de var ferdige med karrieredagen onsdag.

Det var SIV Industriinkubator i Røtet i Surnadal som var vertskap i år, og hele 20 poster skulle elevene innom i løpet av dagen.

I ettertid kom det mange gode tilbakemeldinger på at det hadde vært en veldig bra karrieredag, spesielt i og med at det var lagt opp til at elevene fikk prøve seg på mange praktiske oppgaver.

En gravemaskinsimulator som var ny av året var kanskje elevenes favoritt. Det så også ut til at de trivdes borte hos politiet der de ble godt tatt imot av politibetjent Maja Lo og av studentene Trine Hammerø og Tore Helgetun.

Der fikk de også prøve på seg skuddsikker vest samt ta fingeravtrykk og blåse alkotest.

Surnadal vidaregåande skole hadde også praktiske oppgaver med å skru sammen elementer til det som på slutten av dagen skulle presenteres som ei ferdigbygd lekestue.

Hos Surnadal Transportpartner fikk de både sitte i hytta på en storbil og prøve å kjøre truck.

Lerøy Midnor testet elevene på fiskeslag, fiskebåter og diverse knuter som kan være greie å kunne for dem som velger utdannelse i retning havbruk og fiskeri.

Se bildeserie under hovedbildet. Klikk på tallene for å få opp bildene.