Sandspruten sto rundt de 31 unge crossførene fra Midt-Norge samlet til åpnet klubbløp i Surnadal lørdag. Løperne var fra fem år og oppover. Hovedtyngden av dem var under 13. Det gror godt i motocrossmiljøet i Surnadal.

I klassen mx 11-15 år kjørte noen av Midt-Norges og Norges fremste kjørere. Surnadal Motocrossklubb sin egen Råg Rindal vant den klassen sammenlagt etter to heatseire.

- Bra å vinne. Hadde jeg ikke vunnet måtte jeg kjøpt pizza til Alv Halvard, smiler han.

12-åringen sikter til Alv Halvard Stenberg som på sin 250 totakter var eldstemann på banen, 25 år. Rindal er en av Norges beste 12-åringer på motocrossbanen og er med i elitesatsingen til Kenneth Gundersen.

En annen av Norges beste 12-åringer ga Rindal kamp på kniven, Cornelius Tøndel. Han kom fra Trondheim for å konkurrere. Dette fordi nivået på startfeltet i den klassen er høyt. Flere surnadalsførere, Håkon Sæter, Mathias Rognskog og Jonas Svinsås er av Midt-Norges fremste crosskjørere i bsine klasser.

Men først og fremst gikk dagen ut på at alle førerne skulle få en god crossopplevelse. Noe ansiktisutrykkene viste at de også fikk. Godt preparerte løyper og et drillet avviklerkorps, med Tor Kvande i spissen, gjorde sitt til et vellyket arrangement, det samme de blide ansiktene i kiosken.

Stemningen var høy og praten gikk livlig. De unge crosskjørerne brukte pausene til leik og alle fikk fortjente premier etter å ha gjennomført to heat pluss treningsheat.

Noe knall og fall var det, men ikke noe alvorlig.