Det er en stund siden det var slik trøkk rundt hotellet i Surnadal. Vårsøg Hotell har hatt så stor pågang at de har måttet avvise gjester fordi det har vært fullt.

Markedssjef Danijela Ardstedt understreker at det er ikke slike tilstander hver dag i uka, men at det tidvis er stor pågang med gjester, ja.

– Vi har måttet si nei til konfirmasjonsselskaper fordi det allerede har vært opptatt, og opplever at noen faktisk flytter konfirmasjonen til en annen kirke for å sikre at det er ledig ved hotellet, smiler hun.

I det store og hele har det vel ikke vært slikt trøkk rundt hotellet siden på 80-tallet, og ledelse og ansatte gleder seg kanskje spesielt over at bygdefolket ser ut til å ha «fått tilbake» hotellet sitt.

Mer penger ute blant folk, samt at det lokale hotellet ikke helt levde opp til forventningene, medførte at julebord og andre arrangement ble flyttet utenbygds – og til og med utenlands.

Stolt av kjøkkenet

Nye Vårsøg hotell har utvilsomt vunnet tilbake sin prestisje på heimebane, og mange surnadalinger benytter nå anledningen til å stikke innom og kjøpe seg en treretter.

– Det setter vi stor pris på, og gir det meste av æren for dette til kjøkkenet og dem som jobber der. Vi er veldig stolt av kjøkkenet vårt og maten de presenterer, sier markedssjefen.

Et hotell er sjølsagt avhengig av utenbygds gjester og salg av overnattingsdøgn, og der ligger de heller ikke på latsida. Det er ikke sjølsagt å treffe markedssjefen heime i Surnadal siden hun har mange døgn ute på reise for å selge hotellet.

I helga inviterte Vårsøg hotell til Høstfest med levende musikk i teltet. Dette er et konsept som har vært populært hele vegen, og som hotellet ønsker å videreføre.

– Ellers kan vi ikke hvile på laurbærene, og må hele tida jobbe for å videreutvikle produktet, sier Ardstedt.

Kultur og mat i pakker

Musters har vært gjenstand for denne utviklingen, og i tillegg til bar, har det blitt utbygd til bistro.

Mens restaurant Horisonten holder åpent på ukedager, holder Musters Bistro åpent på helg, og gir mulighet til å kjøpe mat fra hotellets utmerkete kjøkken hele uka.

– For oss er det også greit å kunne tilby pakker med forestillinger og middag – og til dels også overnatting – de gangene det foregår noe på kulturhuset, sier hun.

Slike pakker selges også i forbindelse med Hæstlatter i månedsskiftet oktober/november, og både hotellet og arrangørene gleder seg over utsolgte forestillinger både fredag og lørdag.

Siden starter julebordssesongen, og sjøl om det er tradisjonell julebordsmat som serveres, er sjølsagt kvaliteten på kjøkkenet og tillagingen av maten viktig også her.

Ardstedt konstaterer at noen kvelder fylles opp raskere enn andre. De gjør sitt beste for å skaffe flere plasser disse kveldene, men det er sjølsagt fint om de som bestiller julebord kan være litt fleksible med hensyn til kveld her.