Faktisk ligger Ingunn Tørset på topp fem blant de 20. Vi kjenner ikke rangeringen blant de fem, men regner med at Ingunn har gode muligheter til å gå helt til topps.

Kriterier for å bli nominert er at kandidaten må være under 35 år, må være matprodusent og et godt forbilde som inspirerer andre til å velge en karriere innen landbruk.

Ingunn Tørset er 28 år og driver et tradisjonelt gardsbruk med rundt 90 vinterfôra sau i tillegg til at hun er butikkmedarbeider på Bunnpris Rindal.

Hun startet sauedrifta i 2007 ved å kjøpe 40 søyer av en bonde som sluttet med sau.

Fjøset har i dag plass til 100 vinterfôra sau, men Ingunn har med tid og stunder ambisjoner om å bygge nytt fjøs til minst 250 vinterfôra sau.

Vil foredle lam sjøl

Et bygg der hun kan foredle lammekjøtt og selge lokalt til privatpersoner og storkjøkken, står også på ønskelista. Med tida ønsker hun å gjøre sauedrifta til heltidsjobb og å kunne produsere rein og lokal mat fra garden på Kamsletta.

Sauedrifta har hun sammen med samboer Bjarne Helgetun. De har guttene Teodor (6) og Ottar (3), og i tillegg har hun verv i Rindal Senterparti og altså mer enn nok å henge fingrene i.

Kåringen skjer gjennom avstemning på Facebook – der du kan lese om alle kandidatene på profilen til Grønn utdanning.

I tillegg til folkejuryen på Facebook, har vi en fagjury bestående av landbruksminister Sylvi Listhaug, programleder og musiker Gaute Grøtta Grav, rektor ved Høgskolen i Hedmark, Lise Iversen Kulbrandstad, leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, kommunikasjons- og personaldirektør i McDonald›s Norge, Margaret Brusletto og styreleder i Felleskjøpet Agri, Einar Enger.

Gode Facebookvenner

Folkets- og fagjuryens stemmer utgjør 50 prosent hver, men juryen har den avgjørende stemmen.

Stemmerunden startet 3. oktober, og avsluttes 19. oktober.

Endelig kåring skjer på messa Bedre Landbruk på Lillestrøm lørdag 8. november.

Ingunn er eneste gjenværende kandidat fra vårt fylke. Nærmeste konkurrent geografisk, er Ole Martin Hårstad fra Rennebu.

For å få Ingunn opp på topp fem, er det tydelig at gode Facebookvenner har stått på for å stemme henne fram.

Så vil det vise seg om det holder til å kunne reise til landbruksmessa på Lillestrøm i begynnelsen av november som en av finalistene for der å kunne legge den endelige kåringen i fagjuryens hender.