Turstigruppa Rindal fikk "idrettens hederspris" under en tilstelning på Clarion hotell i Trondheim i regi av Sør-Trøndelag idrettskrets fredag kveld.

- Det er hyggelig å bli satt pris på, sier leder i Turstigruppa, Harald Solvik.

"Turstigruppa har, siden oppstarten i 1998, bidratt til å få mange flere ut i naturen og fjellet. Gjennom merking av et stort antall stier rundt i hele kommunen, har lagsmedlemmer, unge og gamle, hyttefolk og turister fått et trygt tilbud som fremmer helse og velvære gjennom økt fysisk aktivitet.

Gruppa har opparbeidet, merket og skiltet turstier. De arrangerer den årlige Fjelltrimmen og har laget turkart over hele Trollheimen. De har bygd gapahuker for barnevennlige turmål og grillhytte, og arrangerer fellesturer i og utenfor kommunen, alt på dugnad. Resultatet er ei sprekere bygd." heter det i begrunnelsen for tildelingen.

Det er idrettsrådene i hver kommune som innstiller kandidater til pris.

Den årlige Idrettens hederskveld samlet rundt 350 gjester på Clarion hotell i Trondheim fredag kveld, deriblant kulturminister Torhild Widvey, nestleder i idrettsforbundet Jorodd Asphjell og flere stortingsrepresentanter - og sjølsagt masse idrettsutøvere og ildsjelene bak.