De har fått mange forespørsler i bygda, de tre, om de ikke kunne starte opp med et kafé eller restauranttilbud. Nå har de tatt folk på ordet og satser sammen; Terje Morewood, May Valåmo og Bodil Eidsør. De har kjøpt «Vertshuset Bjørnson», og vil starte ny restaurant der snart.

– Mange har vært veldig opptatte av dette; at Vertshuset står tomt og at det må starte opp igjen noe der. Vi begynte å snakke om det for fire uker siden, og så bestemte vi oss for å kjøpe det og starte opp igjen med restaurant her, sier Morewood, Eidsør og Valåmo.

Åpning i november

– Åpningen planlegges til 21. november, sier de tre, som er helt i startgropa av planlegging og forberedelser. Foran dem står en hektisk tid med julebord.

– Bestillinger på julebord har allerede kommet inn, forteller de.

De kommer til å ha åpent hver dag og tilby søndagsbuffé, pizza, potetballdager, catering og meny med fine retter. De ser også for seg å få inn slagere som flere har etterspurt.

– Vi satser på kvalitet, er de enige om. De er engasjerte og bevisste på hva de vil tilby, vil videreutvikle stedet og er klare for en innsats.

Vil ha innspill

– Vi vil gjerne ha innspill og ideer fra folk på hva vi kan tilby og gjøre med stedet.

Fokuset er nå på å komme i gang og åpne restauranten med matservering, så vil endringer i lokalet skje etter hvert.

– At kommunen skal ordne uteområdet er noe vi ser fram til, slik at det blir enda finere ute.

Bytter navn

De ønsker litt endringer, for eksempel vil de bytte ut navnet.

– Foreløpig kaller vi det «Vertshuset Eidsvåg», men vi vil ha et lettere og bedre navn og oppfordrer folk til å komme med forslag. Beste forslag vil få en gratis julemiddag for to.

De har laget en facebookside som heter Vertshuset Eidsvåg og der kan man gå inn og komme med forslag på nytt navn, samt etter hvert se hva som står på menyen til enhver tid. Trekløveret satser også på utleie av lokale til selskap, inkludert matservering. De vil ha fester og arrangement.

– På lørdagskvelder kan man komme og kjøpe en deilig middag og noe å drikke til. Man kan også kjøpe seg mat og ta med heim.

Variert bakgrunn

Trekløveret har solid bakgrunn fra kafé og restaurantbransjen; Terje Morewood er utdannet institusjonskokk og har fagbrev i restaurant og hotell. Han har arbeidet på Hotel Bristol i Oslo og var med og laget middag til bryllupet til kronprinsparet, Bodil Eidsør har gått kokkeskolen og vært daglig leder på bygdas hotell i ni år, samt drevet Trollkroa med mer, May Valåmo er allsidig og har gjort mye variert, blant annet har hun arbeidet på hotellkjøkken og i kundeservice.

– Vi har alle muligheter til å starte opp med en bra restaurant og til å lykkes med det, slår Morewood fast.

– Så gjelder det at folk bruker oss, sier Eidsør.

Trekløveret kommer godt overens og ideene de har er mange.

– Vi satser på å lage et trivelig miljø og en koselig kafé. Alle i Nesset og kommuner rundt oss er hjertelig velkommen hit, smiler de.