Lars Olav Mauset fra Surnadal har en stor rolle i den nye storsatsningen fra Operaen i Kristiansund, den nyskrevne popmusikalen Flamme.

Lars Olav Mauset spiller Yngve Nälden – trommis i bandet «Go-Went-Gone» som er løselig basert på historien til gjennombruddet til «Dance With The Stranger».

Mauset er for tiden elev på musikklinja på Kristiansund videregående skole. Mausets rolle representerer et uromoment i Go-Went-Gone.

- Min rolle Yngve har lite penger, derfor er han litt grådig, sier Lars Olav Mauset.

Mauset spiller trommis, men later bare som han spiller på scenen. Dette til tross for at han spilte trommer på Kulturskolen i Surnadal.

Nå studerer Mauset sang og skuespill ved musikklinja på Kristiansund videregående skole. Det var sanglæreren som spurte om han kunne tenke seg å være med i musikalen. Mauset sa ja, og etter å ha sunget for arrangøren blei det rollen som Yngve.

- Artig og tøft å være med, sier Mauset.

Sjøl om historien og musikken i Flamme er basert på gjennombrudet til "Dance With a Stranger" har ikke Mauset noe forhold til gruppa.

- Har aldri hørt musikken deres, sier han.

"Go-Went-Gone har litt knirk i maskineriet; trommisen Yngve, er den grådigaste i bandet, men har eit stort hjarte til alle jentene han møter...dette får konsekvensar når han møter Vigdis som er saman med Frank (som er i millitæret..). ", skriver Opreaen i Kristiansund om handlingen.

- De møtes på Gomaferja og så går det som det ofte går, og så blir Yngve nervøs for at kjæresten kommer fra militæret og lager bråk, sier Mauset.

Handlingen foregår i Kristiansund i 1986, men den viser tidsånden fra alle små steder på denne tiden. Et stort ensemble med 20 aktører på scenen, poband og Kristiansund Sinfonietta er klare til å gi publikum et hylende morsomt og nostalgisk blikk på 80 tallet.

- Vi kan love autentiske kostymer, hår med kreppetang, permanent, glitterspray og grorudpalme. Fengende musikk og spreke dansenumre, forteller Line Lønning Andresen ved Operaen i Kristiansund.

Urpremieren på stykket er torsdag.