Styret i Magne Nærum AS har i dag besluttet å melde opphør i selskapet. Det går fram i en pressemelding fra selskapet.

Meldingen er signert selskapets styreformann Magne Nærum.

Årsaken til konkursen er at et prosjekt utviklet seg langt dårligere enn beregnet, og påførte bedriften betydelig tap.

Selskapet har i en periode forsøkt å få på plass en refinansiering, men måtte til slutt innse at dette ikke var mulig.

Magne Nærum AS har drevet anleggsvirksomhet mot kommunalt, offentlig og privat marked i nærmere 40 år og er etablert med kontor og verksted på Sunndalsøra.

Selskapet hadde ved konkursåpning 22 ansatte.

40 år

Det var i april i år den tradisjonsrike sunndalsbedriften feiret sitt 40-årsjubileum. I forbindelse med jubileet sendte selskapet ut en pressemelding hvor de informerte om at bedriften sto støtt og aldri hadde hatt større ordrereserve, med arbeid fram til sommeren 2015. Selskapet styrket på samme tid ledelsen i bedriften gjennom å ansette Gunnar Erik Walseth som ny daglig leder. Magne Nærum, som hadde ledet selskapet siden starten, fortsatte i selskapet med hovedansvar for marked og forretningsutvikling. Han har også fortsatt som styreleder i Magne Nærum AS.

I mai i år ble det kjent at selskapet gjennom arbeidsfellesskapet Busengdal/Nærum hadde sikret seg en kontrakt på nesten 70 millioner kroner om bygging av veger på Vikebukt og Remmem i forbindelse med bygging av E136 Tresfjordbrua.

I juni fikk selskapet også kontrakten på gang- og sykkelvegen langs riksveg 70 mellom Leikvoll og Åram på Ålvundeid i Sunndal. Denne kontrakten hadde en verdi på nesten 24 millioner kroner.

Arbeidet har pågått på stedet helt fram til i går, tirsdag. Da skal de ansatte ha fått beskjed om at alt arbeid skulle avsluttes. I dag var det stille på anleggsområdet.

Til tingretten

Ifølge pressemeldingen som er sendt ut i dag vil selskapets leverandører bli tilskrevet med mer informasjon så snart bostyret er etablert.

Nødvendige dokumenter og informasjon vil bli levert skifteretten så snart formaliteter er på plass.

Magne Nærum AS hadde i 2013 driftsinntekter på i underkant av 50 millioner og et resultat før skatt på i underkant av én million kroner. De to foregående årene var resultatet på omkring en halv million i underskudd.

Det er Nærum Holding AS som eier 100 prosent aksjene i Magne Nærum AS. Nærum Holding eies av Magne Nærum.