En av sakene i kommunestyremøtet torsdag var kommunebarometeret som kom i sommer; en gladsak både for kommunestyret resten av kommunen. For dette er igjen hyggelig lesing for politikere og alle andre i Halsa.

Politikerne gleder seg over at Halsa kommune er best i fylket og nummer tre i landet i årets kommunebarometer.

Kommunebarometeret er utarbeidet av Kommunal Rapport med den hensikt å gi et oversiktlig bilde av hvordan kommunens nøkkeltall er i forhold til resten av kommunene i landet.

- Kan være stolte

Halsa scorer dårlig på økonomi, men gjør det likevel svært bra på mange av områdene, blant annet skole, barnehage og eldreomsorg, helse– og sosialtjenester.

– Dette er en bra prestasjon. Uten å bli sjølgode, skal vi likevel glede oss over dette. Både ansatte og ledelse kan virkelig være stolte, sier ordfører Ola Rognskog (Sp).

Ivar Vullum (TvB) mener dette gir alle i Halsa en stolthet, og at spesielt alle de som er ansatte i kommunen har grunn til å gå med ekstra løftet hode.

– De som er mest ansvarlige for de gode resultatene er tross alt de som jobber i kommunen, sier han.

Ingen hvilepute

Rådmann Peter Ardon er også glad for resultatene i barometeret, og oppfordrer til å formidle resultatene nedover i organisasjonen, til alle ansatte.

– Ja, Kommunebarometeret er hyggelig lesing, også for en rådmann. Dette indikerer at kommunen driftes godt, jeg merker meg spesielt at det nevnes at Halsa kommune drives bedre enn det kommuneøkonomien skulle tilsi, sier han. Han understreker likevel at det aldri må bli en hvilepute, at det alltid finnes forbedringspotensial.

– Vi må ta dette til etterretning og ta lærdom av det, for det er moment her vi kan jobbe videre med, sier han.