Korn Bryggeri AS, med daglig leder Olise Alexander i spissen, har søkt om salgsbevilling og tillatelse til produksjon av øl.

Firmaet som eies av Olise Alexander, Bjørn Cameron Alexander, Bård Øverås, Stig Arild Arvesen, Tor Erik Aarstad og Jan Bjarne Øverås. Alle har en eierandel på 16,67 prosent hver.

– Vi er ivrige alle sammen og håper på å starte opp snarest mulig. Det vil skape både liv og arbeidsplasser i kommunen. På sikt, til neste år, tenker vi å sysselsette to personer, sier Olise Alexander.

Avventer vedtak

Olise Alexander er satt som styrer av salgsbevillingen, og Bjørn Cameron Alexander som stedfortreder. Begge har bestått etablererprøven og kunnskapsprøven i alkoholloven. Korn Bryggeri AS søker om utvidet salgsbevilling for å kunne produsere og selge øl fra eget butikklokale til private kunder, butikker og restauranter, samt utkjøring til utsalgssteder.

– Vi har akkurat startet firma og det står litt på vent i og med at vi avventer vedtak i kommunestyret, sier Olise Alexander.

Ingen merknader

– Vi har ikke et produkt per dags dato, men ser for oss at dette går gjennom kommunestyret og at vi kan starte opp etter vedtaket, sier Alexander.

Firmaet har inngått leieavtale med Nesset kommune om å leie lager, produksjons- og salgslokale i bygningen som tidligere ble benyttet som trygdeheim i Eresfjord.

600 liters bryggeri

– Vi har et 600 liters stort bryggeri. Firmaet har ikke noe med Kavli Moen gard å gjøre, men vi håper å servere øl der.

I de offentlige saksopplysningene heter det at de leide lokalene er avlåst fra de øvrige lokalene i bygningen. Åpningstidene skal være etter behov, men innenfor bestemmelsene i forskrift til lov om omsetning av alkoholholdig drikk, og serveringsloven i Nesset kommune. Salg av alkoholholdig drikk under 4,7 prosent kan foretas på grunnlag av en kommunal bevilling, som gjelder for salg direkte til kunder fra eget lokale.

Rådmannen positiv

Det foreligger ikke uttalelser fra Nav, politiet eller Mattilsynet og øvrige instanser har ingen merknader.

Under punktet om betydning for folkehelse skriver saksbehandler Hege Jørstad at det er positivt at det satses på lokale produkt som kan gi et positivt omdømme, men «samtidig vil dette gi økt tilgang til alkoholholdig drikke.»

Rådmannens innstilling til kommunestyremøte 11. desember er at Korn Bryggeri AS gis salgsbevilling med utvidelse til å omfatte tilvirkning av alkoholholdig drikke med inntil 4,7 prosent for salg i egen virksomhet. Skjenkebevilling gis under forutsetning av at bekreftelse på firmaregistrering fra Mattilsynet framlegges og at politi og Nav ikke har merknader».