En surnadaling i tjueåra har mistet retten til å kjøre bil for alltid etter å ha blitt tatt for fyllekjøring for tredje gang.

Det var en lørdagsnatt i mai surnadalingen satte seg i bilen for å kjøre heim etter en firmafest. Dette til tross for at han hadde drukket alkohol. Kjøreturen endte på taket i en skråning. Vedkommende fikk en trøkk i hodet og blødde fra leppene og fra en arm.

Det var like etter klokka 02.00 den aktuelle natta fikk melding om trafikkulykka. Da lensmann Helge Berg og en kollega rykket ut til ulykkesstedet fant de bilen liggende på taket i en skråning. Bilen var avskiltet og føreren var borte. Det var blodspor på ulykkesstedet og i vegbanen.

Et vitne hadde sett en person løpe i retning mot tiltaltes bopel. I bilens hanskerom fant lensmannen vognkortet som fortalte hvem som var eier av bilen.

Da politiet kom til tiltaltes bopel, fant de vedkommende sovende på en sofa. Han ble tatt med til lensmannskontoret der blodprøven viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,5 promille.

Tiltalte erkjente straffskyld, men hadde problemer med å huske noe fra kjøreturen. Nordmøre tingrett viser til at det er skjerpende at tiltalte er tidligere straffet.

Han har en dom for kjøring i ruspåvirket tilstand fra desember 2008 på rullebladet. I oktober 2011 ble han på nytt dømt til fengsel for fyllekjøring og for kjøring uten førerkort. Han er også tidligere bøtelagt for brudd på narkotikalovgivningen.

Dommen for den siste kjøreturen endte med 45 dager i fengsel og 45.000 kroner i bot. Fullbyrdelsen av straffen utsettes i medhold av straffelovens paragraf 52–54 i to år under forutsetning av at vedkommende gjennom ti måneder gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.