Ronja Hammervoll vant tegnekonkurransen som den lokale Lions-klubben arrangerte for skolene i Nesset. To skoler deltok. Temaet var omfattende: "Fred, kjærlighet og forståelse".

– Artig, trodde ikke jeg skulle vinne, sa Ronja, som fikk 500 kroner. Tegningen hennes er allerede sendt videre til distriktsfinalen. De beste i denne finalen går videre til en landsfinale, og hovedpremien er en tur til USA.

– Det var mange gode tegninger og ingen enkel jobb å velge ut en, sa Bjerkesmoen om den vanskelige jobben juryen hadde.

Ronja hadde skrevet en begrunnelse bakpå tegningen om hva hun mente med den:

"Lyset ovenfor jordkloden symboliserer at Amnesty International gir håp om fred i verden. De som kysser viser at du kan være sammen med akkurat den du vil. Bildet handler om at uansett hvilken hudfarge og øyenfarge du har er du akseptert for den du er. Skateboardet og fiskeutstyret skal symbolisere at det er frihet til å ha det gøy sammen, fuglene betyr fred. Rød Kors hjelper mange mennesker til å overleve sult og krig. Duene slipper bladene på jorda for at jorda skal blomstre. Lyset betyr Amnesty International" skrev hun.

Bildetekst: Ronja Hammervoll sammen med Arild Svendsen, Mareno Svensli og Per Olav Bjerkesmoen i Lions Club. Bak står hele klasse 7A og 7B på Eidsvåg barne- og ungdomsskole. (foto: Elin Høstmark)