Kornenes julekonsert i Surnadal kulturhus løftet publikum opp under taket, da Deilig er jorda runget i Storstuå som avslutningsnummer.

Båret på en kraftfull samklang fra godt over 100 stemmer svevde publikum noen sekund og følte at jorda var deilig. Korsang på sitt aller ypperste.

To timer underholdt åtte kor, hver for seg og sammen i ulike konstellasjoner tilhørerne med kjente og kjære og noen mindre kjente, men like fullt flotte sanger, de aller fleste med juletema.

Ungdomskorets unge stemmer (Young voices) fikk æren av å åpne konserten. Til å ha øvd bare i høst sang jentekoret bra.

Tormod sang alene og sammen med Halsakoret under energiske taktslag fra dirigent Sander van der Lo.

Energien smittet av på korene og da de sammen sang Leonard Cohens Halleluja var det et fyrverkeri av stemmer i stram regi.

Vox har på kort tid blitt et veletablert kor. Gjengen kan synge og de liker å gjøre det og da blir det bra.

Kor Gøytt, Førkjånn, Åsskardkoret og Tordenskjold bidro til suksessen. Korene ga de frammøtte den riktige førjulsstemningen. Det svingte.

Elin Persson er en musikalsk institusjon på Nordmøre. Hun og Karstein Telstad er drivkreftene bak julekonserten. En førjulstradisjon det vil bli trist å gå glipp av når en først har opplevd den.

Persson dirigerte og akkompagnerte. Og hadde samlet de fleste mennene til et mannskor kvelden til ære. Gubban leverte.

Det som gjorde en stolt av å få være med på opplevelsen var da korene fra Rindal, Halsa og Surnadal sto på scena sammen som avslutning.

Nakne stemmer i skjønn harmoni med en kraftfull klang kjælt fram av en kyndig dirigent, ga bedre trøkk i salen enn Bruce Springsteen på full guffe over lydanlegget ville gitt.

Det var andektig og på samme tid kraftfullt potent.