Arbeiderpartiets gruppeleder i Nesset, Mellvin Steinsvoll, reagerer på innholdet i et leserbrev som Innbyggerlistas Jan Ståle Alme hadde på trykk i Driva i forrige uke. Alme kritiserer kommunestyrets vedtak om å innføre eiendomsskatt også på private bolige. Alme mener dette vil spesielt ramme småbarnsfamilier og pensjonister hardt, og kritiserer Arbeiderpartiet for i prinsippet å gå inn for eiendomsskatt. Dette sjøl om partiet stemte nei da de ikke fikk med seg flertallet i kommunestyret på en garanti om at skatten skal sikre dagens tjenestetilbud.

«Hvem med sine fulle fem kan garantere for driftsnivået til en kommune 30 inn i framtida, spør Alme i leserbrevet.

Reagerer

Steinsvoll reagerer kraftig på den delen av innholdet i leserbrevet som omhandler Arbeiderpartiet og han som gruppeleder.

«Juridisk sett, sier Jan Ståle Alme at Arbeiderpartiets forslag er framsatt av representanter som ikke er ved sine fulle fem, og i spissen for disse står Mellvin Steinsvoll. Jan Ståle Alme burde vite hva slike karakteristikker betyr. Kanskje også avisene som har fått oversendt innlegget, skulle etter min mening ha reagert. Jeg forventer at Jan Ståle Alme fortest mulig gir både meg og mitt parti, en uforbeholden offentlig unnskyldning.

Jan Ståle Alme hevder at Arbeiderpartiet i sitt forslag krever garantier for de neste 30 år. Dette er usant vås. Arbeiderpartiet har ikke nevnt 30 år i det hele tatt. De fleste av oss som følger litt med, vet at arbeidet med økonomiplan for kommunen, dreier seg om 4 år framover. De fleste av oss vet også at det i en 4 års periode skjer mange ting som krever revidering av den vedtatte plan. Dette trodde jeg vararepresentanten for Innbyggerlista var klar over, « skriver Steinsvoll i et leserbrev.

– Har misoppfattet

Jan Ståle Alme har fått med seg reaksjonen til Steinsvoll. Han sier han står for innholdet, og mener Steinsvoll har misoppfattet deler av leserbrevet.

– Jeg mente tre år og ikke tretti år da jeg skrev om Arbeiderpartiets krav om å få garantier for driftsnivået. Den feilen kan jeg gjerne si unnskyld for. Jeg har heller ikke beskyldt verken Arbeiderpartiets representanter eller gruppeleder Steinsvoll for ikke å være ved sine fulle fem. Jeg skriver at hvem med sine fulle fem kan forlange en slik garanti? Dette mente jeg generelt, og ikke direkte rettet mot Ap. Det som står fast er at også Arbeiderpartiet i prinsippet går inn for eiendomsskatt. Det er klanderverdig. Steinvoll berører ikke kjernen i saka i leserbrevet sitt. Det er partiets forhold til det å innføre eiendomsskatt på private boliger.

Alme tilbakeviser Steinsvolls påstand om at han har valgt en lettvint løsning i  sine forslag til kutt.

- Det er ikke lettvint å foreslå kutt i kommunale stillinger. Dersom han fulgte med ville Steinsvoll ha sett at jeg ikke har satt meg som mål å kutte 8 millioner kroner. Jeg foreslår kutt tilsvarende tre millioner som kan spare innbyggerne for eiendomsskatten på boliger, ikke på uthus og andre bygninger.