SVT har et program som heter Landet Rundt. Programmet ligner litt på NRK sitt Norge Rundt. Og i Landet Rundt er det et innslag som heter skiltspesial, der skilt med morsomme og rare betydninger presenteres.

I sommer fikk SVT tilsendt et bilde av stedsnavnet Røv i Surnadal. Dette fanget interesse fordi Røv betyr rumpe på svensk.

SVT fikk bra respons fra publikum på innslaget, og det blei et folkekrav om at SVT burde dra til Røv for å finne ut mer om stedet.

- Vi hadde ikke resurser til å dra sjøl. Men vi fikk etterhvert kontakt med søstrene Mogstad som har laget et innslag fra Røv som vi sender i vår årskavalkade den 11. januar, sier redaktør Nils Chöler i Landet Rundt i SVT.

- Kan skjønne blei vi overrasket. Det tok en stund før det gikk opp for oss hva det gjaldt, smiler Tove Mogstad ved Røv Mølle.

Etter at den første overraskelsen hadde lagt seg gikk Mogstads med på å ta bilder og lage et filminnslag fra Røv.Mogstad har syklet gjennom Røvsgården og Nils Røv forteller om opprinnelsen til navnet og om stedet Røv.

- Håper vi ikke har skjemt oss ut helt, sier Mogstad som ser humoren i ulik betydning av ord på svensk og norsk.

- Vi vet at på dansk betyr mølle omtrent det samme som røv på svensk, sier hun.

I filmen har Mogstad prøvd å reklamere best mulig ikke bare for Røv, men også Surnadal med elv, fjord og fjell. På SVT er de veldig fornøyd med kvaliteten på filmen.

- Vi fryktet et bilde med oppstilling ved skiltet, men dette blei et veldig bra public journalismeinnslag, sier Chöler.

Programmet Landet rundt går søndager på SVT, og søndag den 11. januar vises filmen fra Røv i programmets årskrønike.

- Dere skal se det drar mange turister til Surnadal, smiler Chöler.